De Natural Equireliefmix!

Gepost: 21-06-2021 - Categoriën: Blog

De Equirelief mix bestaat nog niet zo lang, nog maar sinds 2020! Deze hebben wij ontwikkeld omdat we merkten dat er meerdere paarden in ons klantenbestand waren met chronische klachten die daarvoor eigenlijk constante ondersteuning nodig hadden. Normaal zien we dat een kruidenmix elke 5 weken net andere thema’s heeft, naar hoe de behoefte van het paard verandert. Bij deze paarden zagen we dat de thema’s pijn en bijvoorbeeld gewrichten in elke kruidenmix terugkwamen. We hebben ook wel eens andere kant-en-klare pijnstillende producten aangeraden om naast de kruidenmix te geven, totdat we dachten, die kunnen we toch ook gewoon zelf maken? En dan ook nog eens precies zoals het paard nodig heeft!

 

Bedenken, onderzoeken, uitvoeren en testen

Wij zijn ons gaan verdiepen in welke pijnstillende en ontstekingsremmende kruiden we nog meer konden gebruiken, naast wat we al in onze normale testset hadden zitten. Kruiden als boswellia en yucca, die helaas flink duurder zijn, maar wel heel goed kunnen helpen! Na contact met onze kruidenleverancier werden al snel de eerste proefzakjes besteld en gingen we op zoek naar ‘testers’ van de pijnstillermix die tegen kostprijs mochten uitproberen. Omdat de kruiden zo veel duurder zijn en paarden vaak toch langdurige ondersteuning nodig hebben als ze eenmaal een Equireliefmix krijgen, kozen we voor een periode van 10 weken, zodat de kosten niet te veel op zouden lopen. Ook wilden we de kruiden in poedervorm aanbieden om het toedienen makkelijker te maken. Een poedertje kun je bijvoorbeeld nog door appelmoes mengen of oplossen in water en in een spuit toedienen, als dat nodig is.

 

Van pijnstillermix naar Natural Equireliefmix

Na een tijdje moesten we de naam veranderen, omdat we uitvonden dat je niets bij een product mag zetten dat op een gezondheidsclaim over kruiden lijkt. Daarom heet de mix tegenwoordig de Natural Equireliefmix en staat er zo’n ‘vage’ beschrijving bij het product… De manier van samenstellen en de werking ervan is natuurlijk niet veranderd!

 

Een handige uitvinding, de emmer!

Bij een gewone kruidenmix mixen we de kruiden in een aparte mengbak, dat gaat al jarenlang super goed, makkelijk en handig. Die poedertjes echter.. Dat werd één grote bende, ook al deden we ze in een goed afgesloten pot, het overgieten in een zak maakte altijd troep en een explosie van stof met een groen of geel gezicht als resultaat. Zodoende werden de HorseComplete emmers in het leven geroepen en werd de Equireliefmix vanaf toen altijd in een handige (en schone!) emmer geleverd. Ook doen we er een apart schepje bij wat je makkelijk kunt aftekenen om de dosering goed te krijgen. Voor het bepalen van het aantal grammen kun je ook onze weeglepel gebruiken, deze vind je in de webshop.

 

Groenlipmossel is blehh….

Eén van de mogelijke ingrediënten van de mix is groenlipmossel. Het heeft mooie werkingen, maar deze is niet bepaald lekker om aan te ruiken of proeven en dat waren veel paarden met ons eens. Nadat de zoveelste de mix niet wilde eten omdat er groenlipmossel in zat, zijn we deze er maar los bij gaan leveren. Zo gaat in ieder geval niet de hele mix verloren als het paard het weigert te eten. Liever wel natuurlijk!

 

De resultaten

De resultaten liegen er niet om, blije paarden die zienderogen opknappen en na lange tijd weer eens een sprintje trekken met een dikke bok er achteraan. Pony’s met pijngezichten en sikkeneurig gedrag die weer ontspannen en blij in het leven staan. Sportpaarden met vervelende blessures die weer soepel kunnen bewegen en daardoor kunnen aansterken met aangepaste training en volledig herstellen. Om echt heel blij van te worden! Paard blij, eigenaar blij, wij blij!

 

Hoe weet ik welk kruid of supplement waarmee ondersteunt of helpt?

Op de emmer waar de Natural Equireliefmix in zit plakken we een sticker waarop staat welke kruiden of supplementen er in de mix zitten. Mocht je willen weten waar deze kruiden en supplementen je paard mee ondersteunen kun je dat teruglezen in onze kruidenwiki via deze link: https://horsecomplete.nl/13-wiki

Delen