Hoe werkt het?

Welkom bij HorseComplete!

Account aanmaken

Als je nog geen klant bent maakt je eerst een account aan waarin je alle gegevens van jezelf en jouw paard(en) invult. Deze gegevens hebben wij nodig om een meting te kunnen verrichten op onze eigen werkplek.

Naar de webshop

Vervolgens ga je naar de webshop en bestelt een kruidenmix die overeenkomt met de schofthoogte van het paard of de pony, de meting van voeding of het pijnprotocol. Je weet dan nog niet wat er in de kruidenmix zit, maar wel dat je een mix ontvangt met de bijbehorende aantal grammen.

Na binnenkomst van jouw bestelling gaan wij aan het werk en wordt jouw paard gemeten, mixen wij de kruiden en sturen het op. Je ontvangt de kruidenmix, de uitslag of het advies binnen 1 tot 4 werkdagen. Ophalen kan ook.

Op maat gemaakt!

Bij de kruidenmix worden de behoefte aan voedingstoffen in de vorm van kruiden en supplementen individueel op het paard gemeten bij elke bestelling, omdat elk paard of pony anders is door:

  • verschil in ras
  • leeftijd
  • geslacht
  • bouw
  • gebruik in de paardensport
  • fysieke of mentale problemen
  • veranderde omstandigheden

Welke kruiden er gebruikt of gekozen worden is ook afhankelijk van het seizoen en de beschikbaarheid in de natuur. Voor deze meting heeft HorseComplete een testkoffer ontwikkeld met testpotjes van kruiden, vitaminen, mineralen, voedingsmiddelen, medicatie, supplementen, oliën en azijn.

Na de meting wordt een kruidenmix samengesteld met de door het paard gekozen kruiden en een advies over eventueel aanvullend (kracht)voer of supplementen. Dit advies staat omschreven op de zak kruiden of je wordt hierover gebeld, geappt of gemaild.

Belangrijk

Beschrijf goed in jouw account wat je paard op dit moment aan voeding, supplementen of medicatie krijgt met de merknaam en het soort erbij, dan kunnen wij nameten of dit past in de uitgebalanceerde voeding voor jouw paard.

Informatie en advies

De inhoud van een zak kruidenmix is voor ongeveer 5 weken. Per jaar gebruikt het paard dan 10 mixen met allemaal een verschillende samenstelling, omdat er elke keer opnieuw gemeten wordt.

De uitslag van het pijnprotocol of het advies van de meting van het voer ontvangt u telefonisch, per app, sms of mail.

HorseComplete meet bijna alle kruidenmixen, het pijnprotocol en metingen van voeding op afstand op onze eigen werkplek. Er is ook mogelijkheid om op locatie te komen

Door het gebruik van kruidenmixen en onbeperkt ruwvoer zorg je voor een uitgebalanceerd voermanagement voor het paard.