Mycopower Bio Hericium paddenstoelen poeder 100 capsules
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Mycopower Bio Hericium paddenstoelen poeder 100 capsules

€ 20,14

€ 20,14 Exclusief belasting

U dient ingelogd te zijn om dit product te kunnen bestellen.

Nog geen account? Maak uw account hier aan

Zuivere en biologische Hericium paddenstoelpoeder in capsulevorm. Gemaakt van de beste kwaliteit gedroogde paddenstoel vruchtlichamen en bevatten de waardevolle voedingsstoffen typerend voor de paddenstoel. 

Beschrijving

Mycopower Hericium Erinaceus - pruikzwam

In China staat de Hericium bekend als een delicatesse vanwege zijn heerlijke aroma en wordt daar ook wel "Apenkop paddenstoel" genoemd. Andere gebruikelijke namen zijn Lions Mane, Pom-Pom en Yamabu-Shiitake. De Mycopower paddenstoel is een glutenvrij en vegetarisch voedingssupplement met het Europese ECO BIO keurmerk. Hericium is verkrijgbaar in zowel poeder capsules als extract capsules.  

Let op: De paddenstoelensoort Hericium erinaceus mag niet worden verward met zijn nauwe verwant, de Hericium coralloides of “vertakte stekelbaard”. 

Herkomst, groei en gebruik van de Hericium paddenstoel

Hericium Erinaceus (pruikzwam) groeit over de hele wereld. De schimmel nestelt zich op wonden van loofbomen. Het groeit tegenwoordig zelden in het wild, maar is wel gemakkelijk te kweken. De eerste Hericium paddenstoel werd in 1950 geteeld in Shanghai. Daar is het niet alleen een gewilde eetbare paddenstoel, maar heeft het ook een vaste plaats in de traditionele Chinese geneeskunde. Inmiddels zijn de positieve effecten van de Hericium ook in andere landen ondervonden, wordt het over de hele wereld geteeld en gebruikt als voedingssupplement. 

De Hericium, ofwel pruikzwam, is een aromatische eetbare paddenstoel met wit, vast vlees. De geur kan worden omschreven als een combinatie van zeevruchten met een citroenachtige noot. Hericium bevat, met uitzndering van methionine en tryptofaan, alle essentiele aminozuren. 

Ingrediënten

Het eiwit van de Hericium bevat alle acht essentiële aminozuren voor de mens. Bovendien heeft het waardevolle polysacchariden, polypeptiden en een hoog kaliumgehalte. Andere bestandsdelen van de Pruikzwam zijn vitamine B1, B2, B3, B5, vitamine D, calcium, ijzer, koper en selenium. Het eiwitgehalte van de Hericium is 31% en wordt vanwege deze hoge nutriëntdichtheid vaak gebruikt als eetbare paddenstoel. Het delicate en intense aroma van de Pruikzwam wordt gecreëerd door 32 verschillende stoffen, veel meer dan in veel andere bekende eetbare paddenstoelen zoals champignons of oesterzwammen. 

Hericium poeder capsules

Conventioneel paddenstoelen poeder capsules. Iedere capsule bevat 500mg zuiver en natuurlijk Hericium poeder. Het paddenstoellichaam wordt voorzichtig tot fijn poeder vermalen. De korrelgrootte van Mycopower paddenstoelenpoeder is na verwerking kleiner dan 0,125 mm en heeft daarom een buitengewoon hoge kwaliteit en biologische beschikbaarheid. Hoe fijner het poeder, hoe intensiever de biologische beschikbaarheid van de actieve bestanddelen.

Dosering: 2x daags twee Hericium poeder capsules met water bij de maaltijd innemen.

Inhoud: 100 capsules à 500 mg

Hoeveelheid: 62 g

Samenstelling: 100 % BIO paddenstoelenpoeder*

Capsule: Hydroxypropylmethylcellulose

* van gecontroleerde biologische landbouw

Algemeen: voedingssupplementen vormen geen vervanging van een uitgebalanceerde en gevarieerde voeding. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Buiten het bereik van kinderen bewaren. Koel en droog bewaren.

Kwaliteitsborging: Het poeder word in kwaliteitslaboratoria op kwaliteit en zuiverheid getest.