Mycopower Bio Coriolus paddenstoelen poeder 100 capsules
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Mycopower Bio Coriolus paddenstoelen poeder 100 capsules

€ 20,14

€ 20,14 Exclusief belasting

U dient ingelogd te zijn om dit product te kunnen bestellen.

Nog geen account? Maak uw account hier aan

Zuivere en biologische Coriolus paddenstoelpoeder in capsulevorm. Gemaakt van de beste kwaliteit gedroogde paddenstoel vruchtlichamen en bevatten de waardevolle voedingsstoffen typerend voor de paddenstoel. 

Beschrijving

Mycopower Coriolus Versicolor

De Coriolus of Elfenbankje is naast zijn gebruik als een vitale paddenstoel, ook gewild als decoratief object. De paddenstoel heeft een rozetvormige, platte hoeden die verschillende kleuren kan aannemen. Van bruin tot groen en rood tot blauwachtig. In Azië en in Engelstalige landen is de Coriolus ook bekend als Yun Zhi, Kawaratake, kalkoenstaart (Turkey Tail) en beugelzwam. Deze Mycopower paddenstoel is een vegetarisch en glutenvrij voedingssupplement en draagt het Europese ECO BIO keurmerk. Coriolus is verkrijgbaar in los poeder, poeder capsules en als extract capsules.

Herkomst, groei en gebruik van de Coriolus paddenstoel

De Coriolus is vooral in Zuid-Amerika en Azië bekend waar ze groet op totempalenhout en inmiddels ook geteeld wordt. De paddenstoel kan zich uitstekend aanpassen naar zijn omgeving en gedijt in het wild overal ter wereld op dode loofbomen, houten hekken of palen. Het Elfenbankje is een sapprobiont, dit houdt in dat hij dood hout afbreekt en zo een belangrijke bijdrage levert aan de gezondheid van onze bossen. 

De paddenstoel speelt al eeuwenlang een centrale rol in de Chinese en Zuid-Amerikaanse geneeskunde. Hier wordt de Coriolus al lang gebruikt om de gezondheid bij diverse infecties en candidiasis te ondersteunen. In Europa werden ze lange tijd niet interessant gevonden omdat hij niet geschikt is als eetbare paddenstoel. Tegenwoordig wordt hij ook steeds meer in het westen als voedingssupplement ingezet en voor zijn ingrediënten gewaardeerd. 

Ingrediënten

In Europa krijgt de Coriolus pas sinds korte tijd aandacht als vitale paddenstoel. Gevolg hiervan is het hele spectrum van bestanddelen van Coriolus nog niet uitputtend wetenschappelijk is onderzocht. Naast een hoog gehalte aan diverse mineralen, vitaminen en sporenelementen zijn er echter al twee belangrijke werkzame stoffen geïdentificeerd: de eiwitgebonden polysachariden PSK en PSP.

Coriolus poeder capsules

Conventioneel paddenstoelen poeder capsules. Iedere capsule bevat 500mg zuiver en natuurlijk Coriolus poeder. Het paddenstoellichaam wordt voorzichtig tot fijn poeder vermalen. De korrelgrootte van Mycopower paddenstoelenpoeder is na verwerking kleiner dan 0,125 mm en heeft daarom een buitengewoon hoge kwaliteit en biologische beschikbaarheid. Hoe fijner het poeder, hoe intensiever de biologische beschikbaarheid van de actieve bestanddelen.

Inhoud: 100 capsules à 500 mg

Hoeveelheid: 62 g

Samenstelling: 100 % BIO paddenstoelenpoeder*

Capsule: Hydroxypropylmethylcellulose.

* van gecontroleerde biologische landbouw

Kwaliteitsborging: Het poeder word in kwaliteitslaboratoria op kwaliteit en zuiverheid getest.