Mycopower BIO Maitake paddenstoelen poeder 100 capsules
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Mycopower BIO Maitake paddenstoelen poeder 100 capsules

€ 20,14

€ 20,14 Exclusief belasting

U dient ingelogd te zijn om dit product te kunnen bestellen.

Nog geen account? Maak uw account hier aan

Zuivere en biologische Maitake paddenstoelpoeder in capsulevorm. Gemaakt van de beste kwaliteit gedroogde paddenstoel vruchtlichamen en bevatten de waardevolle voedingsstoffen typerend voor de paddenstoel. 

Beschrijving

Mycopower BIO Maitake

Herkomst, groei en gebruik van de Maitake paddenstoel

Wereldwijd staat de Maitake ook wel bekend als Kumotake. De Maitake (Grifola frondosa) komt oorspronkelijk voor in China, het noordoosten van Japan en Noord-Amerika. Hier groeit hij aan de voet van oude loofbomen waarvan hij zich voedt met het wortelhout. In Europa is de Maitake bijna niet meer in het wild te vinden omdat oude eiken een zeldzaamheid zijn geworden in Europa. In Japan en China wordt hij al meer dan 3000 jaar gebruikt als eetbare en vitale paddenstoel. Sinds het begin van de jaren tachtig wordt hij pas commercieel geteeld, daarvoor werd hij moeizaam met de hand in het wild geoogst. Tegenwoordig is hij een van de meest gebruikte paddenstoelen in de Japanse keuken vanwege zijn aangename aroma, maar hij is ook belangrijk als vitale paddenstoel in Azië.

De Maitake hoort bij de paddenstoelen die het meest intensief onderzocht zijn door wetenschappers. De Maitake is een van de belangrijkste medisch inzetbare medicinale paddenstoelen. Volgens overleveringen werd de paddenstoel vroeger zo kostbaar gevonden dat hij net zo werd gewaardeerd als zilver. Hij is daarnaast ook nog een zeer geliefde eetbare paddenstoel met vast vlees en een specifieke geur.

Ingrediënten

De Maitake paddenstoel bevat een uitgebalanceerd mengsel van vitale stoffen in hoge concentratie en is daardoor een van de krachtpatsers onder de vitale paddenstoelen. Naast riboflavine, niacine, thiamine, biotine en foliumzuur bevat het veel mineralen, waaronder zink, ijzer, kalium en magnesium. Bijzonder opmerkelijk aan de maitake-paddenstoel is zijn opmerkelijk hoge gehalte aan de vitamine D-precursor ergosterol en het voor de paddenstoel typische bèta-glucaan grifolan, een polysaccharide waarnaar al enige tijd wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan.

Maitake poeder capsules

Conventioneel paddenstoelen poeder capsules. Iedere capsule bevat 500mg zuiver en natuurlijk Maitake poeder. Het paddenstoellichaam wordt voorzichtig tot fijn poeder vermalen. De korrelgrootte van Mycopower paddenstoelenpoeder is na verwerking kleiner dan 0,125 mm en heeft daarom een buitengewoon hoge kwaliteit en biologische beschikbaarheid. Hoe fijner het poeder, hoe intensiever de biologische beschikbaarheid van de actieve bestanddelen. Deze Mycopower paddenstoel is een vegetarisch en glutenvrij voedingssupplement en draagt het Europese ECO BIO keurmerk. Maitake is verkrijgbaar in los poeder, poeder capsules en als extract capsules. 

Dosering: 2x daags twee Maitake poeder capsules met water bij de maaltijd innemen.

Inhoud: 100 capsules à 500 mg

Hoeveelheid: 62 g

Samenstelling: 100 % BIO paddenstoelenpoeder*

Capsule: Hydroxypropylmethylcellulose

* van gecontroleerde biologische landbouw

Algemeen: Voedingssupplementen vormen geen vervanging van een uitgebalanceerde en gevarieerde voeding. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Buiten het bereik van kinderen bewaren. Koel en droog bewaren.

Kwaliteitsborging: Het poeder word in kwaliteitslaboratoria op kwaliteit en zuiverheid getest.