Mycopower BIO Shiitake paddenstoelen poeder 100 capsules
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Mycopower BIO Shiitake paddenstoelen poeder 100 capsules

€ 20,14

€ 20,14 Exclusief belasting

U dient ingelogd te zijn om dit product te kunnen bestellen.

Nog geen account? Maak uw account hier aan

Zuivere en biologische Shiitake paddenstoelpoeder in capsulevorm. Gemaakt van de beste kwaliteit gedroogde paddenstoel vruchtlichamen en bevatten de waardevolle voedingsstoffen typerend voor de paddenstoel. 

Beschrijving

Mycopower BIO Shiitake 

Herkomst, groei en gebruik van de Shiitake paddenstoel

Shiitake paddenstoelen groeien op loosbomen en hebben voorkeur voor de Pasaniaboom, waaraan ze hun naam te danken hebben. "Shii" betekent "Pasania". De Shiitake paddenstoel is licht- tot donkerbruin, heeft een vlokkerige hoed en komt in het wild voor in de bossen van China en Japan. Zijn hoed is gemiddeld 5-12 cm en vrij rond. De wetenschappelijke naam Leninula komt van het Latijnse “lentus”, wat flexibel of taai betekent, en verwijst naar de flexibele steel van de paddenstoel.

Wereldwijd wordt de Shiitake in vergelijkbare hoeveelheid geteeld als champignons aangezien het een uitstekende eetbare paddenstoel is. De paddenstoel is na de champignon, de meest geconsumeerde paddenstoel ter wereld. De Shiitake heeft een bijzonder sterk, kruidig aroma wat zelfs een eigen naam heeft gekregen: umami (dit kan door de smaakpapillen worden waargenomen als vijfde smaak). Hoewel de Shittake paddenstoel oorspronkelijk uit Azië komt, wordt hij nu overal in de wereld commercieel geteeld. In de Aziatisch regio is hij al zeer lang bekend als heilzame paddenstoel en vanuit Japanse bronnen duikt hij voor het eerst op rond 200 na Christus, waarbij hij zo kostbaar was dat hij destijds aan de keizer als geschenk werd overhandigd. Ook in China wordt Shiitake al sinds 1000 na Christus verbouwd.

Ingrediënten

De ingrediënten van de shiitake paddenstoel krijgen steeds meer wetenschappelijke belangstelling. Het bevat veel eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen. In het bijzonder richten veel wetenschappelijke studies zich op de eigenschappen van het polysacharide lentinan, dat specifiek is voor de Shiitake-paddenstoel. 

De Shiitake heeft een opmerkelijk gehalte aan mineralen zoals kalium, zink, ijzer, fosfor en de vitaminen B1 en B2, evenals de provitamine D ergosterol en 7 van de 8 voor de mens essentiële aminozuren. Door de hoge nutriëntendichtheid van mineralen, sporenelementen en vitaminen onderscheidt de Shiitake zich als een waardevolle medicinale paddenstoel.

Shiitake poeder capsules

Conventioneel paddenstoelen poeder capsules. Iedere capsule bevat 500mg zuiver en natuurlijk Shiitake poeder. Het paddenstoellichaam wordt voorzichtig tot fijn poeder vermalen. De korrelgrootte van Mycopower paddenstoelenpoeder is na verwerking kleiner dan 0,125 mm en heeft daarom een buitengewoon hoge kwaliteit en biologische beschikbaarheid. Hoe fijner het poeder, hoe intensiever de biologische beschikbaarheid van de actieve bestanddelen. Deze Mycopower paddenstoel is een vegetarisch en glutenvrij voedingssupplement en draagt het Europese ECO BIO keurmerk. Shiitake is verkrijgbaar in los poeder capsules en als extract capsules.

Dosering: 2x daags twee Shiitake poeder capsules met water bij de maaltijd innemen.

Inhoud: 100 capsules à 400 mg

Hoeveelheid: 62 g

Samenstelling: 100 % BIO paddenstoelenpoeder*

Capsule: Hydroxypropylmethylcellulose

* van gecontroleerde biologische landbouw

Algemeen: voedingssupplementen vormen geen vervanging van een uitgebalanceerde en gevarieerde voeding. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Buiten het bereik van kinderen bewaren. Koel en droog bewaren.

Kwaliteitsborging: Het poeder word in kwaliteitslaboratoria op kwaliteit en zuiverheid getest.