Mycopower Bio Polyporus paddenstoel poeder 100 capsules
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Mycopower Bio Polyporus paddenstoel poeder 100 capsules

€ 20,14

€ 20,14 Exclusief belasting

U dient ingelogd te zijn om dit product te kunnen bestellen.

Nog geen account? Maak uw account hier aan

Zuivere en biologische Polyporus paddenstoelpoeder in capsulevorm. Gemaakt van de beste kwaliteit gedroogde paddenstoel vruchtlichamen en bevatten de waardevolle voedingsstoffen typerend voor de paddenstoel. 

Beschrijving

Mycopower Bio Polyporus Umbellatus

Herkomst, groei en gebruik van de Polyporus paddenstoel

De Polyporus is een grote paddenstoel en kan met zijn ontelbare verschillende hoeden tot wel 50 cm bedragen en enkele kilo's wegen. Net als de Maitake behoort de eikenhaas tot het geslacht van de stengelporcini. De Eikhaas komt vooral voor in gematigde klimaten en groeit hier in loofbossen op eiken- en soms beukenbomen. Hij voedt zich met wortelhout of dood hout. In Nederland is deze paddenstoel vrij zeldzaam. De vruchtlichamen kunnen tussen juli en september worden geoogst. De Polyporus is een vrij onbekende eetbare paddenstoel maar zijn populariteit groeit vanwege zijn fijne aroma en aangename consistentie. Gerichte teelt van de Polyporus is vrij zeldzaam maar wel mogelijk. 

In Azië wordt de Polyporus van oudsher hoog gewaardeerd. In China werd het gebruik ervan als medicinale paddenstoel 2000 jaar geleden voor het eerst gedocumenteerd. Ook de Polyporus heeft een vaste plaats in de traditionele Chinese geneeskunde.

Ingrediënten

Het meest interessante kenmerk van de Polyporus als vitale paddenstoel is waarschijnlijk de verscheidenheid van zijn ingrediënten, waaronder een hoge concentratie calcium, ijzer en kalium, alsmede diverse B-vitaminen en de vitamine D-precursor ergosterol. Het bevat ook grotere hoeveelheden van de sporenelementen koper, mangaan en zink en verschillende specifieke polypeptiden en polysacchariden. Bijzonder opmerkelijk zijn de polyporusteronen A en B, die beschouwd worden als antioxidanten en dus beschermen tegen vrije radicalen.

Polyporus poeder capsules

Conventioneel paddenstoelen poeder capsules. Iedere capsule bevat 500mg zuiver en natuurlijk Polyporus poeder. Het paddenstoellichaam wordt voorzichtig tot fijn poeder vermalen. De korrelgrootte van Mycopower paddenstoelenpoeder is na verwerking kleiner dan 0,125 mm en heeft daarom een buitengewoon hoge kwaliteit en biologische beschikbaarheid. Hoe fijner het poeder, hoe intensiever de biologische beschikbaarheid van de actieve bestanddelen. Deze Mycopower paddenstoel is een vegetarisch en glutenvrij voedingssupplement en draagt het Europese ECO BIO keurmerk. Polyporus is verkrijgbaar in poeder capsules en als extract capsules.

Dosering: 2x daags twee Polyporus poeder capsules met water bij de maaltijd innemen.

Inhoud: 100 capsules à 500 mg

Hoeveelheid: 62 g

Samenstelling: 100 % paddenstoelenpoeder*

Capsule: Hydroxypropylmethylcellulose

* van gecontroleerde biologische landbouw

Algemeen: voedingssupplementen vormen geen vervanging van een uitgebalanceerde en gevarieerde voeding. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Buiten het bereik van kinderen bewaren. Koel en droog bewaren.

Kwaliteitsborging: Het poeder word in kwaliteitslaboratoria op kwaliteit en zuiverheid getest.