Mycopower BIO Auricularia paddenstoelen poeder 100 capsules
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Mycopower BIO Auricularia paddenstoelen poeder 100 capsules

€ 20,14

€ 20,14 Exclusief belasting

U dient ingelogd te zijn om dit product te kunnen bestellen.

Nog geen account? Maak uw account hier aan

Zuivere en biologische Auricularia paddenstoelpoeder in capsulevorm. Gemaakt van de beste kwaliteit gedroogde paddenstoel vruchtlichamen en bevatten de waardevolle voedingsstoffen typerend voor de paddenstoel. 

Beschrijving 

Mycopower BIO Auricularia - Morieje - Judasoor

De Auricularia heeft zijn Duitse naam ‘Judasoor’ te danken aan een Christelijke legende. Volgens deze legende zou Judas zich hebben opgehangen aan een vlierboom, het soort boom waar de Auricularia bijzonder vaak op groeit. Deze legende in combinatie met zijn oorvormige vruchtlichamen gaf aanleiding tot de naam ‘Judasoor’. 

Herkomst, groei en gebruik van de Auricularia paddenstoel

De Chinese Morielje, ofwel Boomoor of Judasoor, is een paddenstoel die al meer dan 2000 jaar succesvol wordt gebruikt. Ook in Europa en wordt het gebruik al honderden jaren in oude kruidenboeken genoemd. De Auricularia auricula-judae groeit voornamelijk op loofbomen en gedijt vooral op vlierhout. Het is een zwakke parasiet en voedt zich vooral met het dode hout van nog levende bomen. Judasoor groeit over de hele wereld en is in bijna heel Europa een inheemse paddenstoel. Vanwege zijn vorstbestendigheid groeit groeit de Auricularia het hele jaar door. 

Ingrediënten

In de Mycotherapie zijn de ingrediënten van de paddenstoel en hun werking het meeste van belang. Auricularia is een bekende paddenstoel met een positieve werking op de bloedsomloop en cholesterolspiegel. De polysachariden, waaronder Beta-D-glucaan zure heteropolysacharide, zijn voor de talrijke gezondheid bevorderende werkingen verantwoordelijk. Ook de mineralen ijzer, calcium, kalium en silicium zijn het vermelden waard. Auricularia bevat daarnaast ook vitamine B1 (thiamine).

Zoals alle vitale paddenstoelen is de Auricularia rijk aan mineralen, sporenelementen en vitaminen. Het heeft ook een bijzonder hoog gehalte aan ijzer, kalium, magnesium en bevat bèta-D-glucanen alsook een uniek, specifiek Auricularia biopolymeer (EBP) en verschillende specifieke lectines. Deze zijn de laatste jaren steeds meer in het middelpunt van de wetenschap komen te staan en zijn het onderwerp geweest van diverse studies. Dit is een van de redenen waarom Judasoor door de Duitse Vereniging voor Mycologie werd verkozen tot “Paddenstoel van het Jaar 2017”.

Auricularia poeder capsules

Conventioneel paddenstoelen poeder capsules. Iedere capsule bevat 500mg zuiver en natuurlijk Auricularia poeder. Het paddenstoellichaam wordt voorzichtig tot fijn poeder vermalen. De korrelgrootte van Mycopower paddenstoelenpoeder is na verwerking kleiner dan 0,125 mm en heeft daarom een buitengewoon hoge kwaliteit en biologische beschikbaarheid. Hoe fijner het poeder, hoe intensiever de biologische beschikbaarheid van de actieve bestanddelen. Deze Mycopower paddenstoel is een vegetarisch en glutenvrij voedingssupplement en draagt het Europese ECO BIO keurmerk. Auricularia is verkrijgbaar in los poeder, poeder capsules en als extract capsules.

Dosering: 2x daags twee Auricularia poeder capsules met water bij de maaltijd innemen.

Inhoud:100 capsules à 500 mg

Hoeveelheid: 62 g

Samenstelling: 100 % BIO paddenstoelenpoeder*

Capsule: Hydroxypropylmethylcellulose.

* van gecontroleerde biologische landbouw

Algemeen: Voedingssupplementen vormen geen vervanging van een uitgebalanceerde en gevarieerde voeding. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Buiten het bereik van kinderen bewaren. Koel en droog bewaren.

Kwaliteitsborging: Het poeder word in kwaliteitslaboratoria op kwaliteit en zuiverheid getest.