Mycopower BIO Pleurotus Ostreatus paddenstoelen poeder 100 capsules
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Mycopower BIO Pleurotus Ostreatus paddenstoelen poeder 100 capsules

€ 20,14

€ 20,14 Exclusief belasting

U dient ingelogd te zijn om dit product te kunnen bestellen.

Nog geen account? Maak uw account hier aan

Zuivere en biologische Pleurotus Ostreatus paddenstoelpoeder in capsulevorm. Gemaakt van de beste kwaliteit gedroogde paddenstoel vruchtlichamen en bevatten de waardevolle voedingsstoffen typerend voor de paddenstoel. 

Beschrijving 

Mycopower BIO Pleurotus Ostreatus - Oesterzwam 

Herkomst, groei en gebruik van de Pleurotus paddenstoel

De Pleurotus, ofwel Oesterzwam, groeit wereldwijd in gematigde en subtropische bossen en bevindt zich vooral op loofbomen. Zeer zelden wordt deze paddenstoel op naaldbomen aangetroffen. Hij verspreidt zich meestal op stamhoud en dikke takken, soms tot vele meters hoog. Oesterzwammen zijn gemakkelijk te kweken en gedijen in de teelt op bijna elk substraat, van koffiedik tot stro tot papier. Daarom is het ook zeer geschikt voor huisteelt.

De Pleurotus ostreatus hoort, net als de champignon en de shiitake, tot de gekweekte paddenstoelen die wereldwijd het meest in grote hoeveelheden wordt geteeld. Het is een smakelijke en eetbare paddenstoel. Hij speelt een centrale rol in de Aziatische keuken, maar is tegenwoordig ook steeds meer terug te vinden in de Europese keuken. Vooral omdat steeds meer mensen kiezen voor een vegetarisch dieet, dient het vaak als een vleesvervanger.

Daarnaast wordt de Pleurotus al lang gebruikt als medicinale paddenstoel in verschillende culturen. Als voedingssupplement heeft Pleurotus als poeder of extract, volgens de volksoverlevering vanuit de Aziatische culturen, bekende toepassingen. In de traditionele Chinese geneeskunde zijn heilzame paddenstoelen populair. Dat geldt ook voor de Pleurotus. Wat Pleurotus bijzonder maakt is het polysacharide  ß-Glucaan Pleuran. De werking ervan is onderzocht en benoemd in diverse wetenschappelijke studies.

Ingrediënten

De oesterzwam heeft een uitgebalanceerde rijkdom aan diverse voedingsstoffen zoals eiwitten, vezels, mineralen en vitaminen. Dit maakt hem een bijzonder gezond bestanddeel van een evenwichtige voeding, maar hij is ook belangrijk als vitale paddenstoel vanwege zijn heilzame eigenschappen. Bijzonder opmerkelijk is het hoge gehalte aan vitamine C, foliumzuur en B-vitaminen, die kunnen worden gebruikt om oxidatieve stress tegen te gaan. Bovendien bevat het de paddenstoel-specifieke polysacharide pleuran.

Pleurotus poeder capsules

Conventioneel paddenstoelen poeder capsules. Iedere capsule bevat 500mg zuiver en natuurlijk Pleurotus poeder. Het paddenstoellichaam wordt voorzichtig tot fijn poeder vermalen. De korrelgrootte van Mycopower paddenstoelenpoeder is na verwerking kleiner dan 0,125 mm en heeft daarom een buitengewoon hoge kwaliteit en biologische beschikbaarheid. Hoe fijner het poeder, hoe intensiever de biologische beschikbaarheid van de actieve bestanddelen. Deze Mycopower paddenstoel is een vegetarisch en glutenvrij voedingssupplement en draagt het Europese ECO BIO keurmerk. Pleurotus is verkrijgbaar in poeder capsules en als extract capsules.

Dosering: 2x daags twee Pleurotus poeder capsules met water bij de maaltijd innemen.

Inhoud: 100 capsules à 500 mg

Hoeveelheid: 62 g

Samenstelling: 100 % BIO paddenstoelenpoeder*

Capsule: Hydroxypropylmethylcellulose

* van gecontroleerde biologische landbouw

Algemeen: voedingssupplementen vormen geen vervanging van een uitgebalanceerde en gevarieerde voeding. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Buiten het bereik van kinderen bewaren. Koel en droog bewaren.

Kwaliteitsborging: Het poeder word in kwaliteitslaboratoria op kwaliteit en zuiverheid getest.