Mycopower BIO Champignon paddenstoelen poeder 100 capsules
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Mycopower BIO Champignon paddenstoelen poeder 100 capsules

€ 20,14

€ 20,14 Exclusief belasting

U dient ingelogd te zijn om dit product te kunnen bestellen.

Nog geen account? Maak uw account hier aan

Zuivere en biologische Champignon paddenstoelpoeder in capsulevorm. Gemaakt van de beste kwaliteit gedroogde paddenstoel vruchtlichamen en bevatten de waardevolle voedingsstoffen typerend voor de paddenstoel.  

Beschrijving

Mycopower BIO Champignon 

Herkomst, groei en gebruik van de Champignon paddenstoel

De Champignon staat vooral bekend als eetbare paddenstoel en scoort veel punten op de hoeveelheid vitaminen, mineralen en sporenelementen. Het was de eerste eetbare paddenstoel die sinds midden 17e eeuw in Frankrijk werd gecultiveerd, vandaag de Franse uitspraak en benaming van de paddenstoel. De Champignon begon als een zeldzame delicatesse en verspreidde onder de naam "Champignon de Paris" zich over heel Europa en de rest van de wereld. Tegenwoord wordt de Agaricus bisporus wereldwijd in grote hoeveelheden geteeld. Hij groeit goed op gecomposteerde substraten van dierlijke mest maar je zal hem zelden treffen in het wild. 

De gekweekte paddenstoel (Agaricus bisporus), met zijn ronde, witte of bruine hoed, is ook bekend als de tweekorige oesterzwam, portobello, Mo Gu, Agaricus brunnescens en Agaricus hortensis.  De champignons die in de Mycopower paddenstoelenproducten worden gebruikt zijn van de soort Agaricus bisporus. De champignons worden langzaam gedroogd om het vele vocht eruit te halen en vervolgens in een zorgvuldig vermalingsproces tot fijn poeder vermalen. Aan een zeer fijne poederstructuur kan men zien dat het poeder uit een ‘shell broken’ proces is ontstaan. ‘Shell broken’ betekent daarbij niets anders als dat door het vermalen de hardere buitenkant van de paddenstoel zeer fijn vermalen wordt.

De belangrijke ingrediënten voor de gezondheid zitten bij alle paddenstoelen in de celwand en komen pas door verpulvering beschikbaar. Dan zijn ze pas biologisch beschikbaar voor mensen. In de eerste plaats kunnen hierbij de polysachariden genoemd worden. De Chinese wetenschap heeft met succes het positieve effect van de champignon op de bloeddruk vastgesteld. Vooral ook de mogelijke positieve effecten bij specifieke tumoren en bacteriën hebben van de champignon een waardevolle heilzame paddenstoel gemaakt die het immuunsysteem, en daarmee de eigen afweer, ondersteunt. De Champignon staat steeds weer opnieuw in de wetenschappelijke belangstelling vanwege zijn hoge gehalte aan geconjugeerde linolzuren (CLA’s). Ook het gehalte aan polysacchariden, proteoglycanen en steroïden is van wetenschappelijk belang.

Ingrediënten

De paddenstoel Agaricus bisporus is rijk aan lectines en polysacchariden en bevat veel kalium, fosfor, zink en ijzer. Bovendien bevatten paddenstoelen vitamine B, C, D, E en K, alsmede niacine en biotine. Tegelijkertijd hebben deze paddenstoelen een zeer laag natrium- en purinegehalte, waardoor ze een geschikt voedingsmiddel zijn voor patiënten met een hoge bloeddruk en diabetes. Vanwege het hoge watergehalte zouden grote hoeveelheden verse paddenstoelen moeten worden geconsumeerd om volledig te kunnen profiteren van de heilzame bestanddelen van de paddenstoel. Daarom wordt steeds vaker gebruik gemaakt van paddenstoelenextract, -poeder en andere voedingssupplementen die de ingrediënten in geconcentreerde vorm bevatten.

Champignon poeder capsules

Conventioneel paddenstoelen poeder capsules. Iedere capsule bevat 500mg zuiver en natuurlijk Champignon poeder. Het paddenstoellichaam wordt voorzichtig tot fijn poeder vermalen. De korrelgrootte van Mycopower paddenstoelenpoeder is na verwerking kleiner dan 0,125 mm en heeft daarom een buitengewoon hoge kwaliteit en biologische beschikbaarheid. Hoe fijner het poeder, hoe intensiever de biologische beschikbaarheid van de actieve bestanddelen.  Deze Mycopower paddenstoel is een vegetarisch en glutenvrij voedingssupplement en draagt het Europese ECO BIO keurmerk. Champignon is verkrijgbaar in los poeder, poeder capsules en als extract capsules.

Dosering: 2x daags twee Champignon poeder capsules met water bij de maaltijd innemen.

Inhoud: 100 capsules à 500 mg

Hoeveelheid: 62 g

Samenstelling: 100 % BIO paddenstoelenpoeder van gecontroleerde teelt.

Capsule: hydroxypropylmethylcellulose.

Algemeen: voedingssupplementen vormen geen vervanging van een uitgebalanceerde en gevarieerde voeding. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Buiten het bereik van kinderen bewaren. Koel en droog bewaren.

Kwaliteitsborging: Het poeder word in kwaliteitslaboratoria op kwaliteit en zuiverheid getest.