Mycopower Bio Hericium paddenstoelen extract capsules
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Mycopower Bio Hericium paddenstoelen extract capsules

€ 30,27

€ 30,27 Exclusief belasting

U dient ingelogd te zijn om dit product te kunnen bestellen.

Nog geen account? Maak uw account hier aan

Mycopower Biologisch Hericium extract met sterk geconcentreerde polysachariden in een praktische capsulevorm.

Geconcentreerde polysachariden van biologisch Hericium extract in combinatie met vitamine C ondersteunen uw gezondheid. Mycopower vitale paddenstoelenextracten bevatten 20 keer de concentratie van paddenstoel-typische polysachariden in vergelijking met het gebruik van conventioneel poeder.

Beschrijving

Mycopower Hericium Erinaceus - pruikzwam

In China staat de Hericium bekend als een delicatesse vanwege zijn heerlijke aroma en wordt daar ook wel "Apenkop paddenstoel" genoemd. Andere gebruikelijke namen zijn Lions Mane, Pom-Pom en Yamabu-Shiitake. De Mycopower paddenstoel is een glutenvrij en vegetarisch voedingssupplement met het Europese ECO BIO keurmerk. Hericium is verkrijgbaar in zowel poeder capsules als extract capsules.  

Let op: De paddenstoelensoort Hericium erinaceus mag niet worden verward met zijn nauwe verwant, de Hericium coralloides of “vertakte stekelbaard”. 

Herkomst, groei en gebruik van de Hericium paddenstoel

Hericium Erinaceus (pruikzwam) groeit over de hele wereld. De schimmel nestelt zich op wonden van loofbomen. Het groeit tegenwoordig zelden in het wild, maar is wel gemakkelijk te kweken. De eerste Hericium paddenstoel werd in 1950 geteeld in Shanghai. Daar is het niet alleen een gewilde eetbare paddenstoel, maar heeft het ook een vaste plaats in de traditionele Chinese geneeskunde. Inmiddels zijn de positieve effecten van de Hericium ook in andere landen ondervonden, wordt het over de hele wereld geteeld en gebruikt als voedingssupplement. 

De Hericium, ofwel pruikzwam, is een aromatische eetbare paddenstoel met wit, vast vlees. De geur kan worden omschreven als een combinatie van zeevruchten met een citroenachtige noot. Hericium bevat, met uitzndering van methionine en tryptofaan, alle essentiele aminozuren. 

Ingrediënten

Het eiwit van de Hericium bevat alle acht essentiële aminozuren voor de mens. Bovendien heeft het waardevolle polysacchariden, polypeptiden en een hoog kaliumgehalte. Andere bestandsdelen van de Pruikzwam zijn vitamine B1, B2, B3, B5, vitamine D, calcium, ijzer, koper en selenium. Het eiwitgehalte van de Hericium is 31% en wordt vanwege deze hoge nutriëntdichtheid vaak gebruikt als eetbare paddenstoel. Het delicate en intense aroma van de Pruikzwam wordt gecreëerd door 32 verschillende stoffen, veel meer dan in veel andere bekende eetbare paddenstoelen zoals champignons of oesterzwammen. 

polysacharidengehalte: 30%

Hericium extract capsules

Sterk geconcentreerde dosering door extractie met 30% polysachariden in combinatie met een extra dosis vitamine C vanwege de toevoeging van acerola-extract. Bevat 350 mg paddenstoelenextract en 20 mg acerola-extract per capsule.

Dosering: 2x daags twee Hericium extract capsules met water bij de maaltijd innemen.

Inhoud: 60/120/240 capsules à 350 mg

Per dagdosering (4 capsules):

BIO paddenstoelenextract 1400mg

Polysachariden 420mg

BIO Acerola-extract 80mg (ADH 105%)

Samenstelling: BIO paddenstoelenextract* BIO Acerola-extract*

Capsule: Hydroxypropylmethylcellulose.

* van gecontroleerde biologische landbouw

Algemeen: een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde en uitgebalanceerde voeding. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Buiten bereik van kinderen bewaren. Koel en droog bewaren.

Kwaliteitsborging: Het poeder word in kwaliteitslaboratoria op kwaliteit en zuiverheid getest.