Mycopower Bio Coriolus paddenstoelen extract capsules
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Mycopower Bio Coriolus paddenstoelen extract capsules

€ 30,27

€ 30,27 Exclusief belasting

U dient ingelogd te zijn om dit product te kunnen bestellen.

Nog geen account? Maak uw account hier aan

Mycopower Biologisch Coriolus extract met sterk geconcentreerde polysachariden in een praktische capsulevorm.

Geconcentreerde polysachariden van biologisch Coriolus extract in combinatie met vitamine C ondersteunen uw gezondheid. Mycopower vitale paddenstoelenextracten bevatten 20 keer de concentratie van paddenstoel-typische polysachariden in vergelijking met het gebruik van conventioneel poeder.

Beschrijving

Mycopower Coriolus Versicolor

De Coriolus of Elfenbankje is naast zijn gebruik als een vitale paddenstoel, ook gewild als decoratief object. De paddenstoel heeft een rozetvormige, platte hoeden die verschillende kleuren kan aannemen. Van bruin tot groen en rood tot blauwachtig. In Azië en in Engelstalige landen is de Coriolus ook bekend als Yun Zhi, Kawaratake, kalkoenstaart (Turkey Tail) en beugelzwam. Deze Mycopower paddenstoel is een vegetarisch en glutenvrij voedingssupplement en draagt het Europese ECO BIO keurmerk. Coriolus is verkrijgbaar in los poeder, poeder capsules en als extract capsules.

Herkomst, groei en gebruik van de Coriolus paddenstoel

De Coriolus is vooral in Zuid-Amerika en Azië bekend waar ze groet op totempalenhout en inmiddels ook geteeld wordt. De paddenstoel kan zich uitstekend aanpassen naar zijn omgeving en gedijt in het wild overal ter wereld op dode loofbomen, houten hekken of palen. Het Elfenbankje is een sapprobiont, dit houdt in dat hij dood hout afbreekt en zo een belangrijke bijdrage levert aan de gezondheid van onze bossen. 

De paddenstoel speelt al eeuwenlang een centrale rol in de Chinese en Zuid-Amerikaanse geneeskunde. Hier wordt de Coriolus al lang gebruikt om de gezondheid bij diverse infecties en candidiasis te ondersteunen. In Europa werden ze lange tijd niet interessant gevonden omdat hij niet geschikt is als eetbare paddenstoel. Tegenwoordig wordt hij ook steeds meer in het westen als voedingssupplement ingezet en voor zijn ingrediënten gewaardeerd. 

Ingrediënten

In Europa krijgt de Coriolus pas sinds korte tijd aandacht als vitale paddenstoel. Gevolg hiervan is het hele spectrum van bestanddelen van Coriolus nog niet uitputtend wetenschappelijk is onderzocht. Naast een hoog gehalte aan diverse mineralen, vitaminen en sporenelementen zijn er echter al twee belangrijke werkzame stoffen geïdentificeerd: de eiwitgebonden polysachariden PSK en PSP.

Polysacharidengehalte: 30%

Coriolus extract capsules

Sterk geconcentreerde dosering door extractie met 30% polysacchariden in combinatie met een extra dosis vitamine C vanwege de toevoeging van acerola-extract. Bevat 350 mg paddenstoelenextract en 20 mg acerola-extract per capsule.

Inhoud: 60/120/240 capsules à 350 mg

BIO paddenstoelenextract 1400mg

Polysachariden 420mg

BIO Acerola-extract 80mg (ADH 105%)

Samenstelling: BIO paddenstoelenextract* BIO Acerola-extract*

Capsule: Hydroxypropylmethylcellulose.

* van gecontroleerde biologische landbouw

Kwaliteitsborging: Het poeder word in kwaliteitslaboratoria op kwaliteit en zuiverheid getest.