Mycopower BIO Chaga paddenstoelen extract capsules
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Mycopower BIO Chaga paddenstoelen extract capsules

€ 30,27

€ 30,27 Exclusief belasting

U dient ingelogd te zijn om dit product te kunnen bestellen.

Nog geen account? Maak uw account hier aan

Mycopower Biologisch Chaga extract met sterk geconcentreerde polysachariden in een praktische capsulevorm.

Geconcentreerde polysachariden van biologisch Chaga extract in combinatie met vitamine C ondersteunen uw gezondheid. Mycopower vitale paddenstoelenextracten bevatten 20 keer de concentratie van paddenstoel-typische polysachariden in vergelijking met het gebruik van conventioneel poeder.

Beschrijving

Mycopower BIO Chaga

De Chaga (uitgesproken als sjaga) paddenstoel groeit voornamelijk in bosgebieden in Polen, Scandinavië en Rusland. Af en toe groeit hij in Japan en Canada maar is zeer zeldzaam in Midden-Europa. Deze paddenstoel groeit namelijk het beste in een koude omgeving. Deze Mycopower paddenstoel is een vegetarisch en glutenvrij voedingssupplement en draagt het Europese ECO BIO keurmerk. Chaga is verkrijgbaar in poeder capsules en als extract capsules.

Herkomst, groei en gebruik van de Chaga paddenstoel

Innotus obliquus ofwel Chaga is een bijzondere vertegenwoordiger van het geslacht vitaliteitspaddenstoelen. Aan de berkenweerschijnzwam werd, behalve in Oost-Europa, lange tijd geen aandacht besteed. Vooral in de traditionele medische geneeskunde van Rusland neemt deze niet eetbare paddenstoel een belangrijke rol in. Pas sinds enkele jaren worden steeds meer mensen zich bewust van deze geheimzinnige vitaliteitspaddenstoel en is er zelfs een boek geschreven over de effecten van alleen deze paddenstoel.

In Siberië wordt de Chaga al eeuwen in als thee gedronken. In Duitstalige landen is de Chaga of Tschaga paddenstoel vooral bekend onder de naam “Schiefer Schillerporling”. Andere namen, die in Europa veel zeldzamer zijn, zijn Fungus betulinus, Kabanoanatake, Hua Shugu (Bai Hua Rong) en Hua Jie Kong Jun.

Door zijn unieke uiterlijk is het zeer waarschijnlijk dat mensen achteloos langs deze paddenstoel is gelopen. De Chaga is de "koning van de vitale paddenstoelen", maar zijn uiterlijk laat dat niet doorschijnen. Groeiend op bomen, met voorkeur voor berken, lijkt de paddenstoel op een bruin tot zwarte, bolvormige, onregelmatige gegroefde schors. Hoe ouder de paddenstoel, hoe donkerder het wordt. Hiermee kan het de indruk wekken dat de boom op die plek is verbrand. De Chaga paddenstoel is een van de weinige schimmels die niet gekweekt kan worden. Zijn voorkomen is dus beperkt tot de vrije natuur. Daarom is onze Mycopower Chaga afkomstig van zuivere en wilde verzameling. Alleen Chaga knollen die gegroeid zijn op berkenbomen worden verwerkt als een medicinale paddenstoel.

Chaga heeft geen betekenis als eetbare paddenstoel. In de gebieden waar de Chaga voorkomt, wordt echter al eeuwenlang een gedroogde en gemalen vorm van Chaga als aftreksel gedronken, omdat de heilzame eigenschappen ervan daar al vroeg bekend waren. 

Ingrediënten van de Chaga paddenstoel

De Chaga paddenstoel heeft een unieke combinatie van verschillende ingrediënten, waaronder diverse polyfenolen en polysacchariden, die als waardevolle antioxidanten worden beschouwd. Bijzonder opmerkelijk zijn de beta-glucanen, welke in hoge concentraties voorkomen in Chaga. Over het algemeen is gebleken dat de antioxidanten in Chaga zeer goed oplosbaar zijn in water, waardoor ze bijzonder gemakkelijk beschikbaar zijn voor het menselijk organisme. Verschillende tannines, flavonoïden en mineralen – vooral kalium, natrium en magnesium – maken van Chaga een krachtpatser van vitale stoffen. Een bijzondere bijkomstigheid van Chaga is de vitale stof betuline, die de schimmel vermoedelijk synthetiseert uit zijn gastheerboom, de berk. Tijdens de lange groeiperiode van de Chaga hoopt de betuline, die vaak het onderwerp is van wetenschappelijk onderzoek in de vorm van betulinezuur, zich op in de paddenstoel.

Polysaccharidegehalte: 30%

Chaga extract capsules

Sterk geconcentreerde dosering door extractie met 30% polysacchariden in combinatie met een extra dosis vitamine C vanwege de toevoeging van acerola-extract. Bevat 300 mg paddenstoelenextract en 20 mg acerola-extract per capsule.

Dosering: 2x daags twee Chaga extract capsules met water bij de maaltijd innemen.

Inhoud: 60/120/240 capsules à 300 mg

Per dagdosering (4 capsules):

BIO paddenstoelenextract 1200mg

Polysachariden 360mg

BIO Acerola-extract 80mg (ADH 105%)

Samenstelling: BIO paddenstoelenextract* BIO Acerola-extract*

Capsule: Hydroxypropylmethylcellulose.

* van gecontroleerde biologische landbouw

Algemeen: een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde en uitgebalanceerde voeding. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Buiten bereik van kinderen bewaren. Koel en droog bewaren.

Kwaliteitsborging: Het poeder word in kwaliteitslaboratoria op kwaliteit en zuiverheid getest.