Mycopower Cordyceps Sinesis paddenstoelen extract capsules
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Mycopower Cordyceps Sinesis paddenstoelen extract capsules

€ 30,27

€ 30,27 Exclusief belasting

U dient ingelogd te zijn om dit product te kunnen bestellen.

Nog geen account? Maak uw account hier aan

Mycopower Biologisch Chaga extract met sterk geconcentreerde polysachariden in een praktische capsulevorm.

Geconcentreerde polysachariden van biologisch Chaga extract in combinatie met vitamine C ondersteunen uw gezondheid. Mycopower vitale paddenstoelenextracten bevatten 20 keer de concentratie van paddenstoel-typische polysachariden in vergelijking met het gebruik van conventioneel poeder.

Beschrijving

Mycopower Cordyceps Sinesis

Deze Mycopower paddenstoel is een vegetarisch en glutenvrij voedingssupplement. Cordyceps Sinensis is verkrijgbaar in los poeder, poeder capsules en als extract capsules.

Herkomst, groei en gebruik van de Cordyceps paddenstoel

De Cordyceps Sinesis komt vooral voor in het Tibetaans hoogland en zelden in aangrenzende gebieden van Bhutan, India en Nepal. Ze groeien op een hoogte van 3000 tot 5000 meter en in symbiose met andere organismen. De Cordyceps heeft daarvoor een bepaalde soort rups uitgezocht. Hij groeit parasitair in de rups van een mot uit het geslacht Thitarodes welke in de bodem leeft. De schimmels groeien er van binnenuit doorheen en vormen uiteindelijk vruchtlichamen die meestal ongeveer tweemaal zo lang worden als het lichaam van de gastheer. De acht tot 15 cm lange, dunne, bruine rupspaddenstoelen danken hun naam enerzijds aan hun uiterlijk en anderzijds aan het feit dat ze dus eigenlijk levende rupsen als gastheer nodig hebben.

Inheemse verzamelaars van het hooggebergte zijn van april tot juni bezig om voorzichtig de volledig verteerde larvenlichamen uit de kuilen te graven. Omdat Cordyceps in China een zeer duur artikel en een statussymbool is, vormt het paddenstoelenseizoen voor de inheemse bevolking een belangrijke bron van inkomsten. Door zijn zeldzaamheid en de ingewikkelde oogst liggen de prijzen voor echte cordyceps-paddenstoelen nog hoger dan die voor truffels of kaviaar. Een kilo vruchtlichaam kost momenteel tot 40.000 euro.

Deze paddenstoel is niet biologisch verkrijgbaar, het kweken van cordyceps in de klassieke zin is namelijk niet mogelijk. Het moet met de hand worden verzameld in het wild. Om Cordyceps sinensis te kweken waarvoor niet de Tibetaanse hooglanden geplunderd hoeven te worden, wordt een substraat gebruikt waardoor toch Cordyceps sinensis beschikbaar is. Dit substraat is biologisch gemaakt waardoor Cordyceps sinensis nu biologisch verkrijgbaar is.

In de Aziatische volksgeneeskunde wordt de Cordyceps hoog gewaardeerd. Het is daar niet alleen een populaire eetbare paddenstoel, maar speelt ook een centrale rol in de Chinese geneeskunde. Daarom behoort de Cordyceps tot één van de meest geliefde en begerenswaardigste heilzame paddenstoelen. Het eerste schriftelijke bewijs van het gebruik als vitale paddenstoel dateert uit de 15e eeuw, maar hij wordt waarschijnlijk al veel langer gebruikt. Ook al zijn er, naar westerse standaarden nog niet genoeg studies bekend, met iedere nieuwe studie openbaren zich de ongelooflijke effecten van deze paddenstoelen. Niet voor niets valt deze paddenstoel onder de dopingwet bij sportpaarden! 

Ingrediënten

Naast talrijke vitaminen, mineralen en sporenelementen bevat de Chinese rupsschimmel ook speciale aminozuren zoals cordycepine, ergosterol (een voorloper van vitamine D) en L-tryptofaan, alsmede diverse peptiden en glycoproteïne. Wetenschappelijke aandacht gaat in het bijzonder uit naar de beta-glucanen in Cordyceps, welke typisch zijn voor de schimmel en waarvan de positieve fysiologische werking momenteel grondig wordt onderzocht.

Het extract wordt uit het Chaga paddenstoelenpoeder via heetwater-extractie geproduceerd. Daardoor wordt een hoge biologische beschikbaarheid en een toegenomen concentratie van waardevolle ingrediënten bereikt. Zoals bij alle planten kan de concentratie polysacchariden van de onverwerkte paddenstoel verschillend zijn. Bij de toepassing en dosering van de paddenstoel is daarom een standaardisatie gewenst, zoals dat bij alle Mycopower producten gegarandeerd is.

Polysaccharidegehalte: 30%

Chaga extract capsules

Sterk geconcentreerde dosering door extractie met 30% polysacchariden in combinatie met een extra dosis vitamine C vanwege de toevoeging van acerola-extract. Bevat 300 mg paddenstoelenextract en 20 mg acerola-extract per capsule.

Dosering: 2x daags twee Chaga extract capsules met water bij de maaltijd innemen.

Inhoud: 60/120/240 capsules à 300 mg

Per dagdosering (4 capsules):

BIO paddenstoelenextract 1200mg

Polysachariden 360mg

BIO Acerola-extract 80mg (ADH 105%)

Samenstelling: BIO paddenstoelenextract* BIO Acerola-extract*

Capsule: Hydroxypropylmethylcellulose.

* van gecontroleerde biologische landbouw

Algemeen: een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde en uitgebalanceerde voeding. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Buiten bereik van kinderen bewaren. Koel en droog bewaren.

Kwaliteitsborging: Het poeder word in kwaliteitslaboratoria op kwaliteit en zuiverheid getest.