Mycopower BIO Shiitake paddenstoelen extract capsules
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Mycopower BIO Shiitake paddenstoelen extract capsules

€ 30,27

€ 30,27 Exclusief belasting

U dient ingelogd te zijn om dit product te kunnen bestellen.

Nog geen account? Maak uw account hier aan

Mycopower Biologisch Shiitake extract met sterk geconcentreerde polysachariden in een praktische capsulevorm.

Geconcentreerde polysachariden van biologisch Shiitake extract in combinatie met vitamine C ondersteunen uw gezondheid. Mycopower vitale paddenstoelenextracten bevatten 20 keer de concentratie van paddenstoel-typische polysachariden in vergelijking met het gebruik van conventioneel poeder.

Beschrijving

Mycopower BIO Shiitake 

Herkomst, groei en gebruik van de Shiitake paddenstoel

Shiitake paddenstoelen groeien op loosbomen en hebben voorkeur voor de Pasaniaboom, waaraan ze hun naam te danken hebben. "Shii" betekent "Pasania". De Shiitake paddenstoel is licht- tot donkerbruin, heeft een vlokkerige hoed en komt in het wild voor in de bossen van China en Japan. Zijn hoed is gemiddeld 5-12 cm en vrij rond. De wetenschappelijke naam Leninula komt van het Latijnse “lentus”, wat flexibel of taai betekent, en verwijst naar de flexibele steel van de paddenstoel.

Wereldwijd wordt de Shiitake in vergelijkbare hoeveelheid geteeld als champignons aangezien het een uitstekende eetbare paddenstoel is. De paddenstoel is na de champignon, de meest geconsumeerde paddenstoel ter wereld. De Shiitake heeft een bijzonder sterk, kruidig aroma wat zelfs een eigen naam heeft gekregen: umami (dit kan door de smaakpapillen worden waargenomen als vijfde smaak). Hoewel de Shittake paddenstoel oorspronkelijk uit Azië komt, wordt hij nu overal in de wereld commercieel geteeld. In de Aziatisch regio is hij al zeer lang bekend als heilzame paddenstoel en vanuit Japanse bronnen duikt hij voor het eerst op rond 200 na Christus, waarbij hij zo kostbaar was dat hij destijds aan de keizer als geschenk werd overhandigd. Ook in China wordt Shiitake al sinds 1000 na Christus verbouwd.

Ingrediënten

De ingrediënten van de shiitake paddenstoel krijgen steeds meer wetenschappelijke belangstelling. Het bevat veel eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen. In het bijzonder richten veel wetenschappelijke studies zich op de eigenschappen van het polysacharide lentinan, dat specifiek is voor de Shiitake-paddenstoel. 

De Shiitake heeft een opmerkelijk gehalte aan mineralen zoals kalium, zink, ijzer, fosfor en de vitaminen B1 en B2, evenals de provitamine D ergosterol en 7 van de 8 voor de mens essentiële aminozuren. Door de hoge nutriëntendichtheid van mineralen, sporenelementen en vitaminen onderscheidt de Shiitake zich als een waardevolle medicinale paddenstoel.

Het extract wordt uit het Shiitake paddenstoelenpoeder via heetwater-extractie geproduceerd. Daardoor wordt een hoge biologische beschikbaarheid en een toegenomen concentratie van waardevolle ingrediënten bereikt. Zoals bij alle planten kan de concentratie polysachariden van de onverwerkte paddenstoel verschillend zijn. Bij de toepassing en dosering van de paddenstoel is daarom een standaardisatie gewenst, zoals dat bij alle Mycopower producten gegarandeerd is.

Polysacharidengehalte: 30%

Shiitake extract capsules

Sterk geconcentreerde dosering door extractie met 30% polysachariden in combinatie met een extra dosis vitamine C vanwege de toevoeging van acerola-extract. Bevat 350 mg paddenstoelenextract en 20 mg acerola-extract per capsule.

Dosering: 2x daags twee Shiitake extract capsules met water bij de maaltijd innemen.

Inhoud: 60/120/240 capsules à 350 mg

Per dagdosering (4 capsules):

BIO paddenstoelenextract 1400mg

Polysachariden 420mg

BIO Acerola-extract 80mg (ADH 105%)

Samenstelling: BIO paddenstoelenextract* BIO Acerola-extract*

Capsule: Hydroxypropylmethylcellulose.

* van gecontroleerde biologische landbouw

Algemeen: een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde en uitgebalanceerde voeding. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Buiten bereik van kinderen bewaren. Koel en droog bewaren.

Kwaliteitsborging: Het poeder word in kwaliteitslaboratoria op kwaliteit en zuiverheid getest.