Mycopower BIO Auricularia paddenstoelen extract capsules
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Mycopower BIO Auricularia paddenstoelen extract capsules

€ 30,27

€ 30,27 Exclusief belasting

U dient ingelogd te zijn om dit product te kunnen bestellen.

Nog geen account? Maak uw account hier aan

Mycopower Biologisch Auricularia extract met sterk geconcentreerde polysachariden in een praktische capsulevorm.

Geconcentreerde polysachariden van biologisch Auricularia extract in combinatie met vitamine C ondersteunen uw gezondheid. Mycopower vitale paddenstoelenextracten bevatten 20 keer de concentratie van paddenstoel-typische polysachariden in vergelijking met het gebruik van conventioneel poeder.

Beschrijving 

Mycopower BIO Auricularia - Morieje - Judasoor

De Auricularia heeft zijn Duitse naam ‘Judasoor’ te danken aan een Christelijke legende. Volgens deze legende zou Judas zich hebben opgehangen aan een vlierboom, het soort boom waar de Auricularia bijzonder vaak op groeit. Deze legende in combinatie met zijn oorvormige vruchtlichamen gaf aanleiding tot de naam ‘Judasoor’. 

Herkomst, groei en gebruik van de Auricularia paddenstoel

De Chinese Morielje, ofwel Boomoor of Judasoor, is een paddenstoel die al meer dan 2000 jaar succesvol wordt gebruikt. Ook in Europa en wordt het gebruik al honderden jaren in oude kruidenboeken genoemd. De Auricularia auricula-judae groeit voornamelijk op loofbomen en gedijt vooral op vlierhout. Het is een zwakke parasiet en voedt zich vooral met het dode hout van nog levende bomen. Judasoor groeit over de hele wereld en is in bijna heel Europa een inheemse paddenstoel. Vanwege zijn vorstbestendigheid groeit groeit de Auricularia het hele jaar door. 

Ingrediënten

In de Mycotherapie zijn de ingrediënten van de paddenstoel en hun werking het meeste van belang. Auricularia is een bekende paddenstoel met een positieve werking op de bloedsomloop en cholesterolspiegel. De polysachariden, waaronder Beta-D-glucaan zure heteropolysacharide, zijn voor de talrijke gezondheid bevorderende werkingen verantwoordelijk. Ook de mineralen ijzer, calcium, kalium en silicium zijn het vermelden waard. Auricularia bevat daarnaast ook vitamine B1 (thiamine).

Zoals alle vitale paddenstoelen is de Auricularia rijk aan mineralen, sporenelementen en vitaminen. Het heeft ook een bijzonder hoog gehalte aan ijzer, kalium, magnesium en bevat bèta-D-glucanen alsook een uniek, specifiek Auricularia biopolymeer (EBP) en verschillende specifieke lectines. Deze zijn de laatste jaren steeds meer in het middelpunt van de wetenschap komen te staan en zijn het onderwerp geweest van diverse studies. Dit is een van de redenen waarom Judasoor door de Duitse Vereniging voor Mycologie werd verkozen tot “Paddenstoel van het Jaar 2017”.

Het extract wordt uit het Auricularia paddenstoelenpoeder via heetwater-extractie geproduceerd. Daardoor wordt een hoge biologische beschikbaarheid en een toegenomen concentratie van waardevolle ingrediënten bereikt. Zoals bij alle planten kan de concentratie polysachariden van de onverwerkte paddenstoel verschillend zijn. Bij de toepassing en dosering van de paddenstoel is daarom een standaardisatie gewenst, zoals dat bij alle Mycopower producten gegarandeerd is.

Polysacharidegehalte: 30%

Auricularia extract capsules

Sterk geconcentreerde dosering door extractie met 30% polysacchariden in combinatie met een extra dosis vitamine C vanwege de toevoeging van acerola-extract. Bevat 350 mg paddenstoelenextract en 20 mg acerola-extract per capsule.

Dosering: 2x daags twee Auricularia extract capsules met water bij de maaltijd innemen.

Inhoud: 60/120/240 capsules à 350 mg

Per dagdosering (4 capsules):

BIO paddenstoelenextract 1400mg

Polysachariden 420mg

BIO Acerola-extract 80mg (ADH 105%)

Samenstelling: BIO paddenstoelenextract* BIO Acerola-extract*

Capsule: Hydroxypropylmethylcellulose.

* van gecontroleerde biologische landbouw

Algemeen: een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde en uitgebalanceerde voeding. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Buiten bereik van kinderen bewaren. Koel en droog bewaren.

Kwaliteitsborging: Het poeder word in kwaliteitslaboratoria op kwaliteit en zuiverheid getest.