Mycopower BIO Coprinus paddenstoelen extract capsules
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Mycopower BIO Coprinus paddenstoelen extract capsules

€ 30,27

€ 30,27 Exclusief belasting

U dient ingelogd te zijn om dit product te kunnen bestellen.

Nog geen account? Maak uw account hier aan

Mycopower Biologisch Coprinus extract met sterk geconcentreerde polysachariden in een praktische capsulevorm.

Geconcentreerde polysachariden van biologisch Coprinus extract in combinatie met vitamine C ondersteunen uw gezondheid. Mycopower vitale paddenstoelenextracten bevatten 20 keer de concentratie van paddenstoel-typische polysachariden in vergelijking met het gebruik van conventioneel poeder.

Beschrijving 

Mycopower BIO Corpinus Comatus - Geschubde Inktzwam 

Herkomst, groei en gebruik van de Coprinus paddenstoel

De Coprinus Comatus komt zowel in Europa als in Azië voor, maar wordt bij ons in Europa zelden in de keuken toegepast. Bijna iedereen kent wel de witte, bijna kegelachtig gevormde verschijning die snel oplost tot een zwarte vloeistof zodra hij te oud wordt. Bij ons is deze paddenstoel bekend als de geschubde inktzwam. Zijn slanke, witte kapje dat vijf tot tien centimeter hoog kan worden en zijn delicate, aspergeachtige smaak leverde hem ook de volksnamen aspergezwam, porseleinmunt en shaggy cap op.

Let op: De Coprinus comatus mag niet worden verward met de uiterst gelijkende Falten-Tinteling (Coprinus atramentarius). Hoewel dit laatste in principe ook eetbaar is, kan het in combinatie met alcoholische dranken een licht toxisch effect hebben

De geschubde inktzwam komt overal voor op het noordelijk halfrond, maar vooral in Europa. Het is een algemene paddenstoel die groeit in bermen, weilanden maar ook in aarde en gazons midden in de stad. Hij rijpt tussen april en eind november. De Coprinus kan moeilijk op voorraad gehouden worden. Dit komt omdat de hoed zich kort na de oogst ontbindt en alleen de bovengenoemde zwarte vloeistof overblijft. Vandaar dat deze paddenstoel ook de naam Inktzwam heeft gekregen. Hierdoor kan het niet commercieel gekweekt worden, hoewel het een smakelijke en goed eetbare paddenstoel is. Tegenwoordig wordt de Inktzwam steeds vaker gekweekt door particulieren omdat hij uitstekend groeit op huis, tuin en keuken teelsubstraat. Dit maakt een verse oogst mogelijk. De Coprinus draagt bij aan een uitgebalanceerde voeding omdat hij als een van de weinige paddenstoelen van nature vitamine C bevat. 

Ingrediënten

Coprinus is een van de meest eiwitrijke paddenstoelen van de medicinale paddenstoelen. Hij bevat vitamine C, wat een zeldzaamheid is in de paddenstoelenwereld. Bovendien heeft het een evenwichtig gehalte aan alle voor het menselijk lichaam essentiële aminozuren. In Coprinus bevinden zich 20 verschillende aminozuren waaronder; ijzer, magnesium en calcium en een bovengemiddelde hoeveelheid kalium evenals mangaan, niacine (vitamine B3), riboflavine (vitamine B2) en thiamine (vitamine B1) en tegelijkertijd is Coprinus natriumarm. Daarnaast is de polysacharide fucogalactan gedetecteerd in deze bijzondere aspergepaddenstoel. Door de combinatie van belangrijke ingrediënten levert Coprinus Comatus een waardevolle bijdrage aan de dagelijkse voeding. In Coprinus bevinden zich 20 aminozuren, die allemaal noodzakelijk zijn voor de mens, en verantwoordelijk voor het rijke aandeel aan kalium, magnesium, ijzer, mangaan, zink, niacine (vitamine B3), riboflavine (vitamine B2) en thiamine (vitamine B1) en daarmee de gezondheid ondersteunen.

Het extract wordt uit het Coprinus paddenstoelenpoeder via heetwater-extractie geproduceerd. Daardoor wordt een hoge biologische beschikbaarheid en een toegenomen concentratie van waardevolle ingrediënten bereikt. Zoals bij alle planten kan de concentratie polysachariden van de onverwerkte paddenstoel verschillend zijn. Bij de toepassing en dosering van de paddenstoel is daarom een standaardisatie gewenst, zoals dat bij alle Mycopower producten gegarandeerd is.

Polysacharidengehalte: 30%

Coprinus extract capsules

Sterk geconcentreerde dosering door extractie met 30% polysachariden in combinatie met een extra dosis vitamine C vanwege de toevoeging van acerola-extract. Bevat 350 mg paddenstoelenextract en 20 mg acerola-extract per capsule.

Inhoud: 60/120/240 capsules à 300 mg

Per dagdosering (4 capsules):

BIO paddenstoelenextract 1200mg

Polysachariden 360mg

BIO Acerola-extract 80mg (ADH 105%)

Samenstelling: BIO paddenstoelenextract* BIO Acerola-extract*

Capsule: Hydroxypropylmethylcellulose.

* van gecontroleerde biologische landbouw

Kwaliteitsborging: Het poeder word in kwaliteitslaboratoria op kwaliteit en zuiverheid getest.