Mycopower BIO Pleurotus Ostreatus paddenstoelen extract capsules
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Mycopower BIO Pleurotus Ostreatus paddenstoelen extract capsules

€ 30,27

€ 30,27 Exclusief belasting

U dient ingelogd te zijn om dit product te kunnen bestellen.

Nog geen account? Maak uw account hier aan

Mycopower Biologisch Pleutorus extract met sterk geconcentreerde polysachariden in een praktische capsulevorm.

Geconcentreerde polysachariden van biologisch Pleurotus extract in combinatie met vitamine C ondersteunen uw gezondheid. Mycopower vitale paddenstoelenextracten bevatten 20 keer de concentratie van paddenstoel-typische polysachariden in vergelijking met het gebruik van conventioneel poeder.

Beschrijving 

Mycopower BIO Pleurotus Ostreatus - Oesterzwam 

Herkomst, groei en gebruik van de Pleurotus paddenstoel

De Pleurotus, ofwel Oesterzwam, groeit wereldwijd in gematigde en subtropische bossen en bevindt zich vooral op loofbomen. Zeer zelden wordt deze paddenstoel op naaldbomen aangetroffen. Hij verspreidt zich meestal op stamhoud en dikke takken, soms tot vele meters hoog. Oesterzwammen zijn gemakkelijk te kweken en gedijen in de teelt op bijna elk substraat, van koffiedik tot stro tot papier. Daarom is het ook zeer geschikt voor huisteelt.

De Pleurotus ostreatus hoort, net als de champignon en de shiitake, tot de gekweekte paddenstoelen die wereldwijd het meest in grote hoeveelheden wordt geteeld. Het is een smakelijke en eetbare paddenstoel. Hij speelt een centrale rol in de Aziatische keuken, maar is tegenwoordig ook steeds meer terug te vinden in de Europese keuken. Vooral omdat steeds meer mensen kiezen voor een vegetarisch dieet, dient het vaak als een vleesvervanger.

Daarnaast wordt de Pleurotus al lang gebruikt als medicinale paddenstoel in verschillende culturen. Als voedingssupplement heeft Pleurotus als poeder of extract, volgens de volksoverlevering vanuit de Aziatische culturen, bekende toepassingen. In de traditionele Chinese geneeskunde zijn heilzame paddenstoelen populair. Dat geldt ook voor de Pleurotus. Wat Pleurotus bijzonder maakt is het polysacharide  ß-Glucaan Pleuran. De werking ervan is onderzocht en benoemd in diverse wetenschappelijke studies.

Ingrediënten

De oesterzwam heeft een uitgebalanceerde rijkdom aan diverse voedingsstoffen zoals eiwitten, vezels, mineralen en vitaminen. Dit maakt hem een bijzonder gezond bestanddeel van een evenwichtige voeding, maar hij is ook belangrijk als vitale paddenstoel vanwege zijn heilzame eigenschappen. Bijzonder opmerkelijk is het hoge gehalte aan vitamine C, foliumzuur en B-vitaminen, die kunnen worden gebruikt om oxidatieve stress tegen te gaan. Bovendien bevat het de paddenstoel-specifieke polysacharide pleuran.

Het extract wordt uit het Pleurotus paddenstoelenpoeder via heetwater-extractie geproduceerd. Daardoor wordt een hoge biologische beschikbaarheid en een toegenomen concentratie van waardevolle ingrediënten bereikt. Zoals bij alle planten kan de concentratie polysacchariden van de onverwerkte paddenstoel verschillend zijn. Bij de toepassing en dosering van de paddenstoel is daarom een standaardisatie gewenst, zoals dat bij alle Mycopower producten gegarandeerd is.

Polysacharidengehalte: 30%

Pleurotus extract capsules

Sterk geconcentreerde dosering door extractie met 30% polysacchariden in combinatie met een extra dosis vitamine C vanwege de toevoeging van acerola-extract. Bevat 350 mg paddenstoelenextract en 20 mg acerola-extract per capsule.

Dosering: 2x daags twee Tonderzwam extract capsules met water bij de maaltijd innemen.

Inhoud: 60/120/240 capsules à 350 mg

Per dagdosering (4 capsules):

BIO paddenstoelenextract 1400mg

Polysachariden 420mg

BIO Acerola-extract 80mg (ADH 105%)

Samenstelling: BIO paddenstoelenextract* BIO Acerola-extract*

Capsule: Hydroxypropylmethylcellulose.

* van gecontroleerde biologische landbouw

Algemeen: een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde en uitgebalanceerde voeding. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Buiten bereik van kinderen bewaren. Koel en droog bewaren.

Kwaliteitsborging: Het poeder word in kwaliteitslaboratoria op kwaliteit en zuiverheid getest.