Mycopower BIO Champignon paddenstoelen extract capsules
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Mycopower BIO Champignon paddenstoelen extract capsules

€ 30,27

€ 30,27 Exclusief belasting

U dient ingelogd te zijn om dit product te kunnen bestellen.

Nog geen account? Maak uw account hier aan

Mycopower Biologisch Champignon extract met sterk geconcentreerde polysachariden in een praktische capsulevorm.

Geconcentreerde polysachariden van biologisch Champignon extract in combinatie met vitamine C ondersteunen uw gezondheid. Mycopower vitale paddenstoelenextracten bevatten 20 keer de concentratie van paddenstoel-typische polysachariden in vergelijking met het gebruik van conventioneel poeder.

Beschrijving

Mycopower BIO Champignon 

Herkomst, groei en gebruik van de Champignon paddenstoel

De Champignon staat vooral bekend als eetbare paddenstoel en scoort veel punten op de hoeveelheid vitaminen, mineralen en sporenelementen. Het was de eerste eetbare paddenstoel die sinds midden 17e eeuw in Frankrijk werd gecultiveerd, vandaag de Franse uitspraak en benaming van de paddenstoel. De Champignon begon als een zeldzame delicatesse en verspreidde onder de naam "Champignon de Paris" zich over heel Europa en de rest van de wereld. Tegenwoord wordt de Agaricus bisporus wereldwijd in grote hoeveelheden geteeld. Hij groeit goed op gecomposteerde substraten van dierlijke mest maar je zal hem zelden treffen in het wild. 

De gekweekte paddenstoel (Agaricus bisporus), met zijn ronde, witte of bruine hoed, is ook bekend als de tweekorige oesterzwam, portobello, Mo Gu, Agaricus brunnescens en Agaricus hortensis.  De champignons die in de Mycopower paddenstoelenproducten worden gebruikt zijn van de soort Agaricus bisporus. De champignons worden langzaam gedroogd om het vele vocht eruit te halen en vervolgens in een zorgvuldig vermalingsproces tot fijn poeder vermalen. Aan een zeer fijne poederstructuur kan men zien dat het poeder uit een ‘shell broken’ proces is ontstaan. ‘Shell broken’ betekent daarbij niets anders als dat door het vermalen de hardere buitenkant van de paddenstoel zeer fijn vermalen wordt.

De belangrijke ingrediënten voor de gezondheid zitten bij alle paddenstoelen in de celwand en komen pas door verpulvering beschikbaar. Dan zijn ze pas biologisch beschikbaar voor mensen. In de eerste plaats kunnen hierbij de polysachariden genoemd worden. De Chinese wetenschap heeft met succes het positieve effect van de champignon op de bloeddruk vastgesteld. Vooral ook de mogelijke positieve effecten bij specifieke tumoren en bacteriën hebben van de champignon een waardevolle heilzame paddenstoel gemaakt die het immuunsysteem, en daarmee de eigen afweer, ondersteunt. De Champignon staat steeds weer opnieuw in de wetenschappelijke belangstelling vanwege zijn hoge gehalte aan geconjugeerde linolzuren (CLA’s). Ook het gehalte aan polysacchariden, proteoglycanen en steroïden is van wetenschappelijk belang.

Ingrediënten

De paddenstoel Agaricus bisporus is rijk aan lectines en polysacchariden en bevat veel kalium, fosfor, zink en ijzer. Bovendien bevatten paddenstoelen vitamine B, C, D, E en K, alsmede niacine en biotine. Tegelijkertijd hebben deze paddenstoelen een zeer laag natrium- en purinegehalte, waardoor ze een geschikt voedingsmiddel zijn voor patiënten met een hoge bloeddruk en diabetes. Vanwege het hoge watergehalte zouden grote hoeveelheden verse paddenstoelen moeten worden geconsumeerd om volledig te kunnen profiteren van de heilzame bestanddelen van de paddenstoel. Daarom wordt steeds vaker gebruik gemaakt van paddenstoelenextract, -poeder en andere voedingssupplementen die de ingrediënten in geconcentreerde vorm bevatten.

Het extract wordt uit het Champignon paddenstoelenpoeder via heetwater-extractie geproduceerd. Daardoor wordt een hoge biologische beschikbaarheid en een toegenomen concentratie van waardevolle ingrediënten bereikt. Zoals bij alle vitale planten kan de concentratie van de ingrediënten in de onbehandelde paddenstoel sterk variëren. Bij de toepassing en dosering van de Champignon wordt daarom een gestandaardiseerde verwerking aanbevolen, zoals bij Mycopower producten wordt gegarandeerd.

polysacharidengehalte: 30%

Champignon extract capsules

Sterk geconcentreerde dosering door extractie met 30% polysacchariden met extra vitamine C in de vorm van acerolaextract. Bevat 300 mg paddenstoelenextract en 20 mg acerola-extract per capsule.

Dosering: 2x daags twee Champignon extract capsules met water bij de maaltijd innemen.

Inhoud: 60/120/240 capsules à 300 mg

Per dagdosering (4 capsules):

BIO paddenstoelenextract 1200mg

Polysachariden 360mg

BIO Acerola-extract 80mg (ADH 105%)

Samenstelling: BIO paddenstoelenextract* BIO Acerola-extract*

Capsule: Hydroxypropylmethylcellulose.

* van gecontroleerde biologische landbouw

Algemeen: een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde en uitgebalanceerde voeding. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Buiten bereik van kinderen bewaren. Koel en droog bewaren.

Kwaliteitsborging: Het poeder word in kwaliteitslaboratoria op kwaliteit en zuiverheid getest.