(R-)Alfaliponzuur

(R-)Alfaliponzuur

Alfaliponzuur is nodig voor het zogenaamde sulfatie-proces in de lever. Zwavel is weer een bouwsteen van haar, huid, hoeven en slijmvliezen.

Alfaliponzuur is een co-factor in de energieproductie. Bij een tekort, kan glucose niet adequaat in energie (ATP) worden omgezet. Uit experimenten is gebleken dat suppletie met alfaliponzuur, de suikerverbrandingscapaciteit van insuline kan verhogen en daarmee insulineresistentie kan verminderen.

Alfaliponzuur heeft een veelzijdig werkingsgebied. Het is een krachtige anti-oxidant, beschermt de hersenen, bindt zware metalen, beschermt de lever en is belangrijk in de energieproductie / insulinewerking.

Alfaliponzuur helpt bij het verminderen van huidproblemen en spiertrillingen, kan de vacht- en hoefkwaliteit verbeteren en helpt bij een gezonde energiestofwisseling.

Alfaliponzuur bestaat in twee vormen, de R variant is de lichaamseigen stof, de S variant is synthetisch. Alleen deze schijnt goed te werken bij suppletie. Ook kun je hierbij af met een lagere dosering omdat hij beter wordt opgenomen.