Deel 1: Wat kan een healing voor jouw paard betekenen?

Gepost: 21-01-2021 - Categoriën: Blog

HorseComplete is bij jou bekend voor het bestellen van kruidenmixen en supplementen voor je paard. Wist je dat als wij de kruiden voor jouw paard aan het meten zijn, er soms al veel meer ‘informatie’ binnen komt? Hoe dat gaat en wat we allemaal nog meer doen naast het meten van kruiden lees je hieronder. Veel plezier!

 

Meten met de biotensor

Allereerst is het wellicht handig om te weten wat een biotensor is. Zie: https://horsecomplete.nl/cursussen/122-biotensor.html De biotensor is een pendel en een gevoelig en betrouwbaar meetinstrument wat al eeuwenlang wordt gebruikt om producten en het lichaam te kunnen testen. Alles is energie, dus op het moment dat we op afstand contact maken met jouw paard, gebruiken we de biotensor. We vragen om contact d.m.v. de gegevens die we hebben, denk aan: naam, geboortedatum, ras, schofthoogte, naam en plaats van de eigenaar. Deze gegevens zijn zo uniek, er is geen ander paard met dezelfde naam en eigenaar. Met behulp van de testset met kruiden, de supplementen en de biotensor meten we door middel van een relatietest de kruidenmixen voor jouw paard op maat uit. Je zou dus kunnen zeggen dat je paard zijn of haar eigen kruiden uitkiest.

 

Informatie opvangen van het paard

Vaak is het zo dat er tijdens het meten meer informatie binnenkomt. Dit komt omdat het meten ook een vorm van communiceren met jouw dier is, het zijn dan geen hele verslagen zoals je bij een aanvraag van communiceren met dieren zou krijgen, maar er komt regelmatig extra informatie vrij. (hierover meer in blog deel 2) Het kan soms zijn dat we merken dat een paard niet goed in z’n vel zit, dit laten de kruiden dan ook al snel en duidelijk zien door de werkingen die ze hebben. Zie: https://horsecomplete.nl/13-wiki of https://horsecomplete.nl/webshop/331-e-book-horsecomplete-kruidenwiki.html. Het kan voorkomen dat een paard bijvoorbeeld zijn naam echt niet leuk vindt en daar wat bozig over is en vaak krijgen we dat door of we krijgen er een bepaald gevoel over.

 

Als er meer aan de hand is….

Soms merken we dat er veel meer aan de hand is, denk aan; trauma’s, onzekerheden, pijn die zich bijvoorbeeld uit in de darmen waar een behandelaar al zo vaak bij geweest is, maar de oorzaak nog niet heeft kunnen wegnemen. We zien dit vaak terugkomen en als team HorseComplete wilden we hier graag wat aan doen. Afgelopen najaar hebben we daarom met elkaar een cursus Emotie Code / Body Code gevolgd. Het mooie van deze healing methode is dat we dit kunnen toepassen op afstand, we wederom gebruik kunnen maken van de biotensor en we in combinatie met de kruidenmixen een nog beter beeld krijgen van jouw paard.

 

Wat is en hoe werkt de Emotie Code/ Body Code?

Door middel van het toepassen van de Emotie Code en/of de Body code, kunnen we blokkades opsporen en deze weghalen op afstand. De Body Code en de Emotie Code zijn energetische healing technieken die het mogelijk maken emoties die verstrikt zijn geraakt te traceren en vrij te maken. Verstrikte emoties komen voort uit negatieve gebeurtenissen in het verleden en zijn schadelijk voor de gezondheid van het mentale, fysieke, biologische en energetische systeem. Ze kunnen depressies en angsten veroorzaken en je afsnijden van liefde en geluk, waardoor het paard zich niet verbonden voelt met zichzelf, anderen en de wereld om haar of hem heen. Omdat verstrikte emoties bestaan uit energie, net zoals de rest van het lichaam, beïnvloeden ze ook het fysieke lichaam en kunnen ze pijn en ziekte veroorzaken. Het bevrijden van verstrikte emoties zorgt voor de juiste voorwaarden voor het lichaam om te kunnen helen, waardoor fysieke en mentale problemen kunnen verdwijnen of aanzienlijk draaglijker kunnen worden.

 

Wat kun jij nu doen voor je paard of pony?

Op het moment dat je het niet meer weet, kies dan voor een healing. Zie: https://horsecomplete.nl/home/329-healing-op-afstand-voor-dieren-1ste-consult.html. Je mailt ons na het bestellen met jouw ervaringen, de dingen die je tegenkomt en waarbij je vraagtekens hebt, omdat je ergens voelt dat er iets niet klopt, ook al oogt je paard oké. Het kan echt een diepere oorzaak hebben. Je gevoel heb je niet voor niets, jij kent jouw paard het beste!

 

Hoe gaat het vervolg?

Nadat je ons de opdracht hebt gegeven meten we uit of er emotionele of fysieke blokkades zitten op de vragen die gesteld zijn door jou of de klachten die je genoemd hebt. Of we zoeken aan de hand van het verslag wat je ons hebt gemaild naar welke vragen we aan je paard moeten stellen om erachter te komen wat er aan de hand is. Zodra we alles hebben doorgemeten, kunnen we per sessie 10 blokkades weghalen. Dit omdat het tijd kost voor een paard (of mens) om een nieuwe balans te vinden, net als na een fysieke behandeling van een therapeut. Soms kan het zijn dat er op één gebied 12 blokkades zitten en op een ander gebied 90, dit is heel wisselend. We vragen ook altijd uit, in welke volgorde we de blokkades weg mogen halen. Dus stel, jouw paard heeft 25 blokkades op angst, 13 op de darmen, en 23 op zijn hartmuur, dan vragen we uit, welke blokkades er eerst weggehaald mogen worden. Dus bijvoorbeeld eerst de hartmuur, daarna de darmen en dan de angst. Je kunt je voorstellen dat je dan meerdere vervolgsessies nodig hebt. Zie: https://horsecomplete.nl/home/330-vervolgsessie-healing-op-afstand-voor-dieren.html.

 

Wat komen we vaak tegen tijdens de sessies?

Als we aan de slag gaan dan komen we verschillende dingen tegen tijdens de healing. Soms mogen we de emotie/blokkade direct weghalen, soms moeten we meer weten van de emotie. Het kan zijn dat er informatie vrijkomt van de omgeving waar jouw paard groot is geworden, of op welke leeftijd er een trauma is ontstaan. We komen er achter dat het vaak ontstaat op jonge leeftijd, soms zelfs in vorige levens en soms ook vanuit de genetische lijn. Het kan ook zijn dat er een schrik reactie is geweest ergens op en elke keer als er bijvoorbeeld zo’n zelfde geluid was, is daar ook weer zo’n schrik reactie op ontstaan. Dit heeft ervoor gezorgd dat er op een gegeven moment zoveel spanning is ontwikkeld, waardoor het paard nu zelfs schrikt van een kuchje of een takje wat heen en weer zwiept.

 

For example:

Voorbeelden van paarden die zowel kruiden als de healing doen bij HorseComplete:

  • Een paard dat we al langer kennen met o.a. ontzettend veel angst en spanning (89 blokkades hierop) kunnen we nu naast kruidenmixen die helpen bij stress en spanning, ook verder helpen deze problemen op te lossen. We hebben nu 2 maal de healing uitgevoerd en de eigenaresse ziet al verschil. Het paard schrikt nog van wel grote dingen, maar ze komt nu veel sneller terug naar ontspanning na haar reactie. Haar reactie is ook minder heftig geworden, er is dus langzaam aan iets aan het veranderen. Soms zie je gelijk al verschil, soms duurt het een aantal behandelingen. Je moet je voorstellen dat sommige patronen zo ingeroest zijn dat het tijd nodig heeft om deze ‘los’ te laten.

  • Een ander voorbeeld is van een nieuw paard bij HorseComplete, waarvan de eigenaresse zowel de kruidenmix als de healing had aangevraagd. Het paard heeft een verleden bij een manege en is sinds een jaar bij de huidige eigenaar. Het paard kwam op haar over als een ondergesneeuwd paard, afstandelijk, zonder zelfvertrouwen en wat leek een emotionele eter. Ze wilde graag dat haar paard weer gelukkig werd. Ze koppelde nu terug dat haar paard na een kruidenmix en een healing al zoveel vrediger is, minder gericht op eten (voernijd) en minder snel van haar wegloopt.

Met zulke terugkoppelingen worden de verschillen zichtbaar en dat is ontzettend waardevol!!

Verbreding van de dienstverlening van HorseComplete

HorseComplete biedt je dus een brede mogelijkheid om jouw paard te laten stralen zowel fysiek als mentaal: Kruidenmixen, healing of communiceren met dieren maar natuurlijk ook de pijnmeting, Equirelief mixen en nog zoveel meer! In het volgende deel van de blog ga ik verder in op het communiceren met dieren in combinatie met de healing en natuurlijk de kruidenmixen!

 

Groet Marlies van het HorseComplete team

Delen