Healing, dat klinkt mij te vaag…

Healing, dat klinkt mij te vaag…

- Categories : Blog

Mocht bovenstaande zin slaan op jou, juist dán wil ik je uitnodigen om verder te lezen.

Kan je je voorstellen dat als je iets meemaakt als kind, laten we zeggen dat je gepest werd, je dat de eerste keer nog wel aan kon. Een tweede keer ook nog wel, maar bij de derde keer jezelf ging beschermen? Dat je bijvoorbeeld weg liep van de groep die achter je aan kwam. Kan je je ook voorstellen dat je veel angst zou voelen wanneer dat gebeurde? Misschien naast angst nog wel meer emoties zoals een gevoel van kwetsbaarheid, gebrek aan controle, verdriet en onzekerheid. Zo zijn er nog meer emoties die op zo’n moment door je heen kunnen gaan.

Op het moment dat je deze emoties weg drukt en ze dus geen plekje krijgen (niet gezien worden), worden ze vastgezet in jouw lichaam. Elke keer als er eenzelfde situatie zich voordoet,(dit kan dus ook op latere leeftijd zijn) denkt jouw lichaam: ‘hee, deze emotie ken ik of hier heb ik eerder mee te dealen gehad. Ik zet ’m bij de andere emoties van de momenten dat ik zo’n zelfde ervaring had. Dit kan ervoor zorgen dat je op latere leeftijd klachten krijgt in bijvoorbeeld je schouder, hormoonhuishouding of andere plekken en manieren. Dit komt omdat jouw systeem daar alle ruimte had om die emoties op te slaan.

Omdat de emoties niet doorvoelt worden en weggedrukt zijn komen ze vast te zitten. Dat gaat vaak een lange tijd goed, maar na verloop van tijd (dit kunnen heel veel jaren zijn), gaat jouw lichaam de aandacht opvragen. Kom je bijvoorbeeld thuis te zitten met burn-out achtige klachten.   

Dat klinkt op zich niet heel vaag toch? (hahaha).

Nu betrekken we bovenstaande verhaal op jouw dier (of welk dier dan ook!). Stel jouw dier heeft een nare ervaring gehad in het begin stadium van zijn leven. Ik denk niet dat ik hoef uit te wijden met voorbeelden, we kunnen allemaal wel bedenken wat een nare ervaring geweest kan zijn. Dan wordt ook bij jouw dier zo’n emotie opgeslagen ergens in het lichaam.

Het kan zijn dat je denkt een heel braaf paard te hebben gekocht, totdat dit paard bij jou komt. Het voer wordt op orde gebracht met daarbij de juiste supplementen en kruiden. Daarnaast werk je op een vriendelijke wijze met jouw paard, waardoor je paard ook de ruimte krijgt om meer te ontspannen en los te laten. Je paard gaat zich dus beter voelen maar heeft ook nog een rugzakje.

Omdat je paard alle ruimte krijgt om zich lekker te voelen, kan het juist dán gebeuren dat er opeens onverklaarbaar gedrag tevoorschijn komt. Boosheid en bokkensprongen… weg braaf paard!

Ik zie het zo, dat je paard dan eindelijk gaat voelen wat er al die tijd opgeslagen en onderdrukt is geweest. De boosheid, onmacht, angst, woede, de pijn en het verdriet komen eruit.

Het kan natuurlijk ook de andere kant op gaan. Je denkt een fijne open en lieve hond te hebben gekocht maar na verloop van tijd doet hij anders. Hij sprankelt niet meer, de vreugde lijkt helemaal verdwenen en dat terwijl juist jij het beste met hem voorhebt en alles op orde hebt qua voeding, beweging, uitdagingen etc. Ook dan kan het zijn dat je dier nu is gaan voelen wie hij echt is, maar i.p.v. het te verwerken, verzwelgt hij er als het ware in. Hij verdrinkt wellicht in zijn verdriet.

Er zijn verschillende manieren waarop een dier kan uiten dat het niet helemaal lekker in z’n vel zit. Dit hoeft natuurlijk niet persé te gaan als bovenstaand verhaal. Het kan ook zijn dat jouw hond zich altijd afreageert naar andere honden, dat je paard altijd schrikt van alle kaboutertjes, dat jouw kat plast op alle plekken in huis behalve de kattenbak of dat jijzelf ergens tegenaan loopt waar je je vinger niet op kan leggen.

Zowel wij mensen als onze dieren kunnen onrust en onbalans ervaren door emoties die we wellicht niet bewust ervaren, maar die wel degelijk in ons lichaam aanwezig zijn. Door een healing te bestellen ondersteun ik je of jullie met alle liefde.

Een healing kan ervoor zorgen dat jij en/ of je dier zich weer meer in balans voelt, er meer rust ervaren wordt en dat het wellicht wat minder zwaar voelt voor je.  

Heel welkom!

 -> Mocht je een uitgebreide check willen voor jou en/ of je dier, mail dan alles waar je tegenaan loopt naar marlies@horsecomplete.nl incl. een foto, naam en geboortedatum. Bestel daarnaast ook de 1e healing in de webshop voor je dier Healing op afstand voor dieren eerste consult of voor jezelf Healing op afstand humaan eerste consult.

-> Mocht er 1 ding zijn waar je tegenaan loopt, dan ontvang ik graag die omschrijving (dit is dus 1 vraagstelling) en daarnaast ook een foto, naam en geboortedatum in de mail: marlies@horsecomplete.nl. Bestel daarnaast ook een vervolghealing voor je dier Healing op afstand voor dieren vervolgsessie of voor jezelf Healing op afstand humaan vervolgsessie.

Share this content