Van afgestompt naar spons

Van afgestompt naar spons

- Categories : Blog

Steeds meer en meer (zal de leeftijd wel zijn, word 50 dit jaar) realiseer ik mij hoe afgestompt wij mensheid eigenlijk zijn door opvoeding, scholing, religie, wetten & regels en de overheid. Het gaat veelal om wat wel mag en wat niet, dat je normaal bent en gewoon doet zoals ieder ander dat doet. (Ooit een normaal mens gezien? En? Beviel het?) Je niet uit de pas loopt of rare niet te begrijpen dingen doet en je niet afzet tegen wat zo hoort, want anders kom je niet in de hemel. Het onbekende is onbemind en wat de boer niet kent dat vreet hij niet.

 

Beperk jij jezelf?

Wat ik mij ook realiseer is dat wij elkaar deze beperkingen opleggen. Door alle (sociaal geaccepteerde) regels zijn we verschrikkelijk afgestompt van ons eigen kunnen en vaardigheden. Doordat je sceptisch bent want iets is toch alleen waar als het wetenschappelijk bewezen is? Of als je is vertelt dat als iemand die met kruiden werkt een heks is, want in kruiden geloof je niet maar in God of de wetenschap wel. Of waarom zou je vertrouwen op de natuur, terwijl je ook een pilletje kan halen bij de dokter?. Kijk jij wel eens verder dan je neus lang is?

 

Foutloos?

Wat zou het toch lekker zijn als je dat opgelegde juk van waarden en normen van je schouders af zou kunnen gooien. Je niet meer perfect, normaal en gewoon hoeft te zijn van jezelf. Dat jij gewoon jij bent en daarmee genoeg. Dat je accepteert dat foutjes maken bij het leven hoort. Dat je uit je overvolle hoofd komt, geaard en in je hart en lichaam bent. Je weer echt kan voelen wat belangrijk voor jou is, je kan gaan luisteren naar je intuïtie en wat jij specifiek nodig hebt. Bovenal dat je geen slachtoffer bent, maar keuzes hebt. Het is een hele rit als je er aan begint en het heeft lef nodig om door de brei heen te komen, maar het is het zo waard!! Het is een nieuw pad wat je dan volgt, jouw pad!

 

Accepteren!

Dat is wat ik heb gedaan. Ik was 36 jaar en het kon gewoon niet meer zo. Ik voelde mij slachtoffer van mijn verleden en droeg allerlei lasten met mijn mee (zwaar leven, moeilijk, moeilijk, moeilijk). Normaal doen en gewoon zijn maakte mijn diep ongelukkig en mijn zogenaamde perfecte leven waarin ik moest presteren, zowel op het paard als in mijn werk, was verre van perfect! Ja voor de buitenwereld, maar niet voor mij! Ik was een lopende atoombom en ik wist niet waar ik heen moest. Toen ik accepteerde dat ik dat allemaal niet hoefde te zijn, behalve mijzelf en dat dat meer dan genoeg was, kon ik beginnen met mijzelf te helen in het nu.

 

Ik hoef niets te bewijzen, ego versus eigen liefde

Niet leven volgens je ego is heerlijk! Tijdens de metingen van de kruidenmixen met mijn Biotensor gebruik ik altijd de kracht van de verwondering. Ik ben dan alleen de boodschapper en heb dan mijn kennis paraat, maar mijn ego aan de kant. Steeds meer en meer leer ik te leven zonder ego, wat een hele uitdaging is. Leven zonder bewijsdrang of het willen hebben van macht, roem en veel geld is zo relaxt! Geld hebben is heus heel fijn, maar je realiseert dan steeds meer wat echt belangrijk is. Ik hoef niets te “bewijzen”, ga het zelf maar ervaren… Laat je ego maar eens los en kom in contact met jezelf. Als je van jezelf houdt (ik weet het, een dooddoener, maar zo vreselijk waar!), echt een flinke portie eigenliefde hebt, dan heb je dat allemaal niet meer nodig.

 

Er is niet een waarheid

Vooroordelen, verwachtingen, het web waarin jij vast zit, het filter waar jij doorheen kijkt, je geloof en je politieke mening is jouw waarheid. Als ik jou nou vertel dat er niet één waarheid is, verruimd dat dan je gezichtsveld? Zo kun je van afgestompt een spons worden voor kennis en vaardigheden waarvan je nooit had gedacht dat je die zou kunnen!

 

Wat was en wat nu is…

Zo ben ik, van een snel Automotive meisje met mijn hoge hakken en mantelpakje gedurende de dag en in de avond een prestatiegerichte dressuuramazone die wedstrijden won, ontwikkeld naar wie ik in kern altijd was. Een in hart en ziel onderneemster met een bedrijf wat zelf een systeem en producten heeft ontwikkeld op een eigen wijze, waarmee ik paard, mens en dier help gezond te worden en blijven. Er is niets zo belangrijk en primairs als voeding, fysieke-en mentale gezondheid! Dat is de essentie van het leven om te (over)leven en daarin speelt de natuur een grote rol. Door mij te ontwikkelen en de vaardigheden te gebruiken die ieder mens in zich heeft, ben ik nu invoelend, kan ik kruiden en voeding uitmeten op afstand, communiceren met dieren en emotionele en lichamelijke blokkades helen. En als ik dat kan, dan kan jij dat ook!

Share this content