Waarom overkomt mij dit weer?

Waarom overkomt mij dit weer?

- Categories : Blog

Waarom doe jij iets zoals je het doet, zelfs als het steeds mis gaat? Heb je jezelf dat wel eens afgevraagd? Voor jezelf of voor anderen? Omdat het zo hoort of omdat je niet beter weet (heel eerlijk) of omdat je wilt blijven vasthouden aan jouw manier en denkwijze? Om het goed te doen voor iemand anders, je familie of een groep? Wil je het wel zo doen? Wat is je motivatie? Word je er blij van? Heb jij toevallig zo’n stemmetje in je hoofd of onderbuikgevoel dat eigenlijk zegt, dit klopt niet!

 

Heb ik weer….

Waarom overkomt mij dit nou weer? Zucht, steun, baal, verdriet, pijn…. Overkomen jou steeds (dezelfde) dingen? Gebeurd het nou weer? Waarom ik, waarom kan het niet eens een keer goed gaan? Dit kun je er echt niet ook nog bij hebben! Dat gevoel dat je opnieuw weer het slachtoffer bent van…. Aaarrrgggh, boosheid, tranen en ellende!

 

Ellende, ellende en nog eens ellende!

Je kunt je ellende natuurlijk toewijzen aan veel verschillende gebeurtenissen, maar ik hou het in dezen even bij de paarden. Ellendig: Mijn paard heeft weer een peesblessure, mijn pony is weer hoefbevangen, mijn merrie is weer zo stijf na de training. Ik ben weer van mijn paard afgevallen, omdat hij ging bokken de rotzak! Ik zit zo gespannen, omdat ik bang ben dan mijn paard er weer vandoor gaat. Ik heb zo’n pismerrie, als ik haar aan het werk zet gaat ze staken. Mijn Fries wordt zo dik, ze is insuline resistent, maar ik heb geen tijd om te trainen. Mijn paard krijgt brok van stal en 2 plakjes hooi per dag, ik snap niet dat hij steeds maagzweren heeft, maar weer aan de Omeprazol! Ik voer mijn paard echt heel goed, maar ik moet steeds meer supplementen kopen om hem fijn te laten bewegen. Mijn lieve ruin heeft weer koliek en moet weer aan de medicatie, maar op dit rantsoen heeft hij het altijd zo goed gedaan! Euhhh…..??!

 

Wat heb JIJ er daadwerkelijk aan gedaan?

Voor veel ellende moet je de DA inschakelen, veel geld en tijd spenderen en dan kunnen een blessure, HB, IR, maagzweren en kolieken weer (even) over zijn. Of je laat je paard even door een ander rijden, waarbij blijkt dat het dan heel ontspannen kan gaan. Blijkbaar bij jou niet en loop je leeg, want dan gebeurd het weer en zit je weer in hetzelfde cirkeltje. Je doet er alles aan, dat geloof ik echt, maar als jij niet jouw manier, denkwijze of methode verandert overkomt het je weer! Dat is geen dreiging, dat is een belofte! Albert Einstein heeft het lang geleden heel gevat samengevat: “Als je blijft doen wat je altijd gedaan hebt, blijf je krijgen wat je altijd gekregen hebt”. Oftewel.…. Ellende!

 

Levensveranderend gedicht

Er is een prachtig gedicht geschreven (door een onbekende auteur) naar aanleiding van Einsteins briljante zin dat mijn leven destijds compleet veranderde. Ik werd mij ervan bewust dat ik zelf eerst dingen anders moest gaan doen om uit mijn vicieuze cirkel te komen en nam het heft in eigen handen. Het was namelijk niet alles en iedereen om mij heen en buiten mij om, het was ik zelf die de boosdoener was! Dat was het startpunt en keerpunt dat ik alles ben gaan omgooien en omdenken (niet onbelangrijk!). Ik vond daardoor zoveel oplossingen, ging uit mijn (toch wel zielige) slachtofferrol en nam volledige verantwoordelijkheid. Wat kan ik er aan doen en wat kan ik veranderen? Dat was mijn motto geworden. Verbeter de wereld, begin bij jezelf, zoals mijn moeder altijd zei. Graag deel ik dit gedicht met jullie in de hoop dat jullie net zo geïnspireerd raken:

 

Als ik blijf doen wat ik altijd heb gedaan,

Blijf ik krijgen wat ik altijd heb gekregen.

 

Als ik blijf kijken zoals ik altijd heb gekeken,

Blijf ik denken als ik altijd heb gedacht.

 

Als ik blijf denken zoals ik altijd heb gedacht,

Blijf ik geloven zoals ik altijd heb geloofd.

 

Als ik blijf geloven wat ik altijd heb geloofd,

Blijf ik doen wat ik altijd heb gedaan.

 

Als ik blijf doen wat ik altijd heb gedaan,

Blijft me overkomen wat me altijd is overkomen.

 

Als me blijft overkomen wat me altijd is overkomen,

Blijf ik voelen wat ik altijd heb gevoeld.

 

Maar als ik mijn ogen sluit

en voel mijn ware zelf vanbinnen

 

Dan kom ik deze cirkel uit

en kan ik steeds opnieuw beginnen.

 

Boodschap

Verander wat je veranderen kunt, voor jou, voor het welzijn van jouw paard of pony, voor jouw ontwikkeling, voor meer kennis en een beter leven. Blijf niet vasthouden aan oude gewoonten als deze zichtbaar of voelbaar niet meer werken, wees een spons voor kennis, durf te onderzoeken en buiten je comfortzone te gaan. Vraag mensen om hulp die jou een positief gevoel geven en niet omdat ze het beter weten.

 

Liefs Jente Driessen

Horsecomplete

 

Share this content