Wij van WC-eend adviseren….

Wij van WC-eend adviseren….

- Categories : Blog

Deze slagzin werd in 1989 bedacht voor een reclamecampagne: “Wij van WC-eend adviseren WC-eend”. Door de populariteit van deze slagzin is het zelfs Wikipedia waardig en ging het een eigen leven leiden als uitdrukking die wordt gebruikt wanneer een deskundige advies geeft dat in overeenstemming ligt met zijn eigenbelang.

 

Wij van HorseComplete..

Je raadt het al, wij van HorseComplete adviseren HorseComplete! In werkelijkheid vinden wij het in ons “egoloze” werk best moeilijk om onszelf aan te prijzen. Het is ons van nature niet meegegeven om hard te roepen dat je bij ons MOET zijn of ons product MOET afnemen en daarbij fantastische leuzen gebruiken om je te lokken, die niet waargemaakt worden. Soms kunnen we het wel van de daken schreeuwen als we een paard onnodig zien lijden, maar toch is dit niet de manier waarop wij te werk gaan. Wij komen op je pad of niet en vaak gaat dit via via en mond op mond. Wij doen ons werk vanuit ons hart en met het dierenwelzijn voorop. Het kunnen helpen van een dier maakt ons gelukkig en geeft voldoening, dat is ons eigenbelang! Hier vanuit is onze dienstverlening tot stand gekomen.

 

Het begon met het maken van kruidenmixen….

Onze op maat gemaakte kruidenmixen zijn ontstaan vanuit het idee het paard of ander dier weer de keuze terug te geven, zoals ze deze in de natuur hadden en zodoende ook hun voeding aan te vullenen te verrijken. De voeding van onze dieren is doorgaans eenzijdig en wij bepalen wat en wanneer er gegeten wordt. Door het meten met ons ruime palet aan testers met kruiden en supplementen kan het paard aangeven waar behoefte aan is. Voor de meting gebruiken we de methode van de relatietest met de biotensor. Met de kruidenmixen geef je via de voeding het dier een grotere verscheidenheid aan voedingsstoffen en daarmee het zelfhelende vermogen terug. Je kunt het ook zien als een 5 wekelijkse check-up, omdat al onze kruidenmixen, bij elke nieuwe mix maatwerk is.

 

Voermeting

Wat heb je aan een kruidenmix als het paard elke dag verkeerd voer tot zich moet nemen? Waarschijnlijk wel iets, maar zeker minder dan je zou willen of mogelijk is. Het is als water naar de zee dragen. Maar dan komt de vraag: Welk voer dan wel? Om daar antwoord op te geven hebben we honderden voertesters en veel kennis verzameld in de afgelopen decennia van alle merken en soorten voer die verkrijgbaar zijn in Nederland. Hiermee testen wij de paarden uit om een gedegen voeradvies te geven. Alleen al van het geven van gepaste voeding kan een paard enorm opknappen.

 

KruidenWiki

Naast de kruidenmixen ontstond de KruidenWiki waarin uitleg over de werking van de kruiden wordt gegeven. Kilo’s boeken hebben we verslonden. Elk kruid in de mix vertelt zijn eigen verhaal, zoals; heeft het paard fysiek of mentaal ergens last van?  Heeft het paard ondersteuning nodig bij de werking van bijvoorbeeld de maag, darmen, nieren of lever? Welke hulp is er nodig voor het verbeteren van het welzijn van het dier en waar heeft het dier pijn in het lichaam?

 

Pijnprotocol

Zo is het Pijnprotocol ontstaan, een document met vragen aan het paard, om de eigenaar een antwoord te kunnen geven op waar de aandachtspunten zich bevinden in het lichaam. Ook het Pijnprotocol wordt met behulp van de biotensor gemeten, maar nu met gesloten vragen. Er is een basis versie voor een algemeen beeld en een XL die veel dieper ingaat op de materie. Bij beide meten we ook een pijnscore. Het Pijnprotocol is ontwikkeld i.s.m. osteopaten, fysiotherapeuten en een dierenarts. Zo zijn we al achter vele (bijzondere) oorzaken gekomen van ongemakkelijkheden en problemen bij paarden.

 

EquiReliefmix

Wat nou als een paard veel last heeft van zijn lichaam en de kruidenmix kan niet voldoende ondersteunen? Vanuit de uitslagen van de pijnprotocollen hebben we de EquiReliefmix ontwikkeld. In de testset van de EquiReliefmix zit een verscheidenheid van kruiden en supplementen die op verschillende manieren voor verlichting kunnen zorgen wanneer een paard last heeft van het bewegingsapparaat. Ook hier kiest het paard zelf de samenstelling van de mix uit, zodoende is bij elke bestelling elke mix anders. Wij doen niet aan een standaard samenstelling, ieder paard, mens en dier is namelijk uniek!

 

CushReliefmix

Na een jaar van diepgaand onderzoek, het schrijven en daarna uitbrengen van ons E-book “PPID ja of nee?” wilden we in dat gebied ook ondersteuning bieden met kruiden. Daarvoor hebben we de Cushrelief mix ontwikkeld.  Het kan gegeven worden in combinatie met medicatie dus je kunt het complementair inzetten. We horen vaak dat het paard weer aankomt, weer graag eet, de vacht weer beter wordt, meer energie heeft en zichzelf weer is.

 

KPU kruidenmix of pakket

Via onze collega Jantine Steehouder van Pure Horse kregen wij steeds meer kennis over KPU. Ze heeft hierover geschreven in het KPU Artikel: Kryptopyrrolurie, of te wel KPU, te vinden op onze website. Kortgezegd is KPU een stofwisselingsstoornis van de lever, wat ontstaan is in de darmen. Zoals met veel ziekten is het vaak terug te herleiden naar verkeerde voeding en een welvaartsprobleem, hoe gek dat ook klinkt. Tekorten die zijn ontstaan door een overschot van zetmeel en suikers. Er zijn helaas veel paarden die lijden aan de symptomen van KPU dus er is veel werk aan de winkel! Je kunt het testen met een urinetest en het traject om je paard weer beter te krijgen kan van maanden tot wel 2 jaar duren.

 

Dit is een greep uit ons assortiment gericht op de fysieke gezondheid. Over wat onze mentale dienstverlening inhoud, vertellen we je in een volgende blog. We nodigen je uit onze website eens te onderzoeken en hopelijk komen wij ook op jouw pad. Naast paarden helpen wij ook honden, katten, geitjes, konijnen, cavia’s, ezels….. en mensen!

 

Jente Driessen, namens Team HorseComplete

 

Share this content