Over ons

Paardenvoeding op maat

Verkeerde voeding kan veel problemen veroorzaken en uitgebalanceerde voeding voorkomt en lost veel problemen weer op!

Het bedrijf HorseComplete is ontstaan om oplossingen te kunnen bieden aan eigenaren van paarden en pony’s met problemen en ziekten die gerelateerd zijn aan de voeding. Wij doen dat vanuit onze visie dat elk paard of pony uniek is en zijn eigen behoeften heeft. Ons doel is dat ieder paard met voedingsproblemen weer fysiek en mentaal gezond wordt en in balans komt, door het geven van uitgebalanceerde voeding en ondersteuning die past bij deze behoeften. Ook als het paard gezond is blijft goede voeding van essentieel belang. Niet alleen om deze goede constitutie te behouden, maar ook dat het paard goed te trainen, blessure- en ziektevrij blijft.

Behoeften

Deze behoeften meten wij door kruiden, voeding en supplementen individueel op het paard te testen, om de 5 weken weer opnieuw. Niets is zo veranderlijk als een paard, naast de wisselende seizoenen, ziekten, mate van training en vele andere omstandigheden. Wij streven ernaar dat een paard zo natuurlijk als mogelijk gevoed wordt, binnen de mogelijkheden van de eigenaar en gebruik in de sport. Wij werken daarom ook veel samen met bijvoorbeeld behandelaars, trainers en dierenartsen.

Verzamelaars

Paarden zijn geen grazers, maar verzamelaars! Om die reden hebben wij kruidenmixen ontwikkeld die voor elke paard bestaan uit een unieke combinatie van geselecteerde kruiden, waarbij wij grotendeels gebruik maken van inheemse kruiden en planten. Door onze manier van meten kan het paard weer zelf de kruiden kiezen waar het behoefte aan heeft en proberen wij het natuurlijke gedrag weer zo dicht als mogelijk te benaderen. Elke kruidenmix die wij meten is dus uniek!

Basisvoeding

Een kruidenmix helpt niet alleen, maar werkt ook preventief en vormt daardoor een uitstekende basis voor het dagelijkse rantsoen. One hand of herbal mix a day, keeps all the problems away! Het paard wordt zodoende goed en uitgebalanceerd gevoed en heeft naast het ruwvoer en de kruidenmix maar weinig extra meer nodig. Ook niet als het paard hoog in de sport loopt! Als een paard in balans is kan hij goed presteren op de energie die hij uit vet haalt in plaats van uit suikers. Mocht dit niet voldoende zijn dan zoeken wij naar een aanvullend product wat past bij het paard, de training en de energie die het daarvoor nodig heeft.

Aanvullende producten

Er zijn veel paardenvoederfabrikanten die mooie producten maken die aanvullend kunnen werken in het voermanagement van het paard. Veel van deze producten hebben wij verzameld en daar testers van gemaakt, zodat wij kunnen meten welk product het beste bij het paard past en in welke hoeveelheden. Een lijst hiervan kun je terugvinden bij de meting voeding op deze site. Wij zijn geen verkoper van deze producten.

Verschillende metingen

Ter ondersteuning van het paard hebben wij testers van supplementen, producten uit de homeopathie en de fytotherapie in ons assortiment. Deze kun je terugvinden bij de verschillende metingen. Wij bieden een meting voeding aan inclusief reguliere supplementen, een meting supplementen Homeopatisch en Holistisch en een pijnmeting volgens het pijnprotocol. Ook bezitten wij testers van bepaalde geneesmiddelen en pijnstillers om een indicatie van de toestand van het paard te kunnen krijgen. Geneesmiddelen schrijven wij niet voor, want wij zijn geen dierenarts, wij verwijzen wel door.

Over ons

Dit maakt ons ook verzamelaars! Wij verzamelen alles om ons heen wat wij kunnen gebruiken om een oplossing te kunnen bieden aan de problemen bij paarden. Een zoektocht die nooit eindigt, een onderzoek wat nooit klaar is en veel kennis, mooie inzichten en ervaringen met zich meebrengt tijdens de reis.