Over HorseComplete

Paardenvoeding op maat

Verkeerde voeding kan veel problemen veroorzaken en uitgebalanceerde voeding voorkomt en lost veel problemen weer op!

Het bedrijf HorseComplete is ontstaan om oplossingen te kunnen bieden aan eigenaren van paarden en pony’s met problemen en ziekten die gerelateerd zijn aan de voeding. Wij doen dat vanuit onze visie dat elk paard of pony uniek is en zijn eigen behoeften heeft. Ons doel is dat ieder paard met voedingsproblemen weer fysiek en mentaal gezond wordt en in balans komt, door het geven van uitgebalanceerde voeding en ondersteuning die past bij deze behoeften. Ook als het paard gezond is blijft goede voeding van essentieel belang. Niet alleen om deze goede constitutie te behouden, maar ook dat het paard goed te trainen en blessure- en ziektevrij blijft.

 

Behoeften

Deze behoeften meten wij door kruiden, voeding en supplementen individueel op het paard te testen, om de 5 weken weer opnieuw. Niets is zo veranderlijk als een paard, ze hebben immers te maken met de wisselende seizoenen, aanraking met ziekten, mate van training en vele andere omstandigheden. Wij streven ernaar dat een paard zo natuurlijk mogelijk gevoed wordt, binnen de mogelijkheden van de eigenaar en het management om het paard heen. Wij werken daarom ook veel samen met bijvoorbeeld behandelaars, trainers en dierenartsen.

 

Verzamelaars

Paarden zijn geen grazers, maar verzamelaars! Echter zijn de weides waar paarden lopen en waar hooi van gemaakt wordt vaak beperkt in plantensoorten, waardoor het paard niet meer kan kiezen wat hij aan variatie wil eten. Om die reden hebben wij kruidenmixen ontwikkeld die voor elk paard bestaan uit een unieke combinatie van geselecteerde kruiden, waarbij wij grotendeels gebruik maken van inheemse kruiden en planten. Door onze manier van meten kan het paard weer zelf de kruiden kiezen waar het behoefte aan heeft en proberen wij het natuurlijke gedrag weer zo dicht mogelijk te benaderen. Elke kruidenmix die wij meten is dus uniek!

 

Basisvoeding

Een kruidenmix werkt ook preventief en vormt daardoor een uitstekende basis voor het dagelijkse rantsoen. Het paard wordt zodoende goed en uitgebalanceerd gevoed en heeft naast het ruwvoer en de kruidenmix maar weinig extra meer nodig. Ook niet als het paard hoog in de sport loopt! Als een paard in balans is kan hij goed presteren op de energie die hij uit vezels en de ontstane vetten haalt in plaats van uit zetmeel en suikers. Mocht dit niet voldoende zijn, zeker bij een arme kwaliteit ruwvoer, dan zoeken wij naar een aanvullend product wat past bij het paard, de training en de energie die het daarvoor nodig heeft.

 

Aanvullende metingen: voermeting

Er zijn veel paardenvoederfabrikanten die mooie producten maken die het voermanagement van het paard kunnen aanvullen. Veel van deze producten hebben wij verzameld en daar testers van gemaakt, zodat wij kunnen meten welk product het beste bij het paard past en in welke hoeveelheden. Een lijst hiervan kun je terugvinden in de webshop bij de Voermeting. Wij zijn geen verkoper van deze producten.

 

Aanvullende metingen: pijnmeting

Ook hebben we een uitgebreid pijnprotocol ontwikkeld, waarmee we de pijnmeting uitvoeren. Deze kan worden ingezet om een idee te krijgen van de algehele toestand van het paard en waar extra aandacht aan besteed moet worden, om vage klachten verder uit te zoeken of om behandelaars en dierenartsen te ondersteunen in de zoektocht naar een mogelijk probleem.

 

Over ons mensen

Dit maakt ons ook verzamelaars! Wij verzamelen alles om ons heen wat wij kunnen gebruiken om een oplossing te kunnen bieden aan de problemen bij paarden. Een zoektocht die nooit eindigt, een onderzoek wat nooit klaar is en veel kennis, mooie inzichten en ervaringen met zich meebrengt tijdens de reis.