Over het HorseComplete team

Over Jente Driessen

 

Wie ben ik?

Mijn naam is Jente Driessen, ik ben de oprichtster van HorseComplete en iemand die van haar passie haar beroep heeft gemaakt.

 

 

Vroeger

Naast mijn commerciële baan in de Automotive was ik ook dressuur- en springinstructrice en druk met het beleren en revalideren van paarden. Soms had ik wel 4 paarden staan van eigenaren die ik trainde voor de verkoop en niet onverdienstelijk uitbracht op dressuurwedstrijden tot het Z2. Tijdens mijn loopbaan kwam ik regelmatig paarden tegen met een slechte algehele conditie, zowel fysiek als mentaal. Ik vroeg mij steeds vaker af hoe dit toch kwam? Ze kregen voldoende te eten, soms zelfs heel veel en ook met de huisvesting en de training was het goed gesteld… dacht ik…

 

Best testcase ever... Archimedes

Toen ik mijn huidige paard Archimedes aankocht als ziek en zwak revalidatiepaard, kon ik niet anders dan het roer compleet omgooien. Hij was verzuurd en stram door alle afvalstoffen in zijn lichaam die hij niet kwijt kon, had dikke benen, slechte vacht en hoeven, mok en andere infecties, bouwde geen spieren en vet op en was ontzettend scheef in zijn lijf. Dit had al geleid tot meerdere blessures en een heel ongelukkig, apathisch en introvert paard.

Omdat hij zo mager bleef kreeg hij steeds meer kilo’s biks (ik wist niet beter). Dikker werd hij echter niet, wel gestrester, schrikachtiger en nog strammer. Wat nu te doen? Je laat een paard van 1.74m toch niet alleen op een strootje bijten toch…?

 

Inspiratie

Met wat zoeken kwam ik terecht bij een opleiding voor natuurlijke voeding voor paarden. Hier werd ik enorm geïnspireerd en heb mijzelf toen nog vaak afgevraagd:  “Waarom heb ik hier niet zelf aan gedacht!!??” Van nature was ik namelijk al zeer geïnteresseerd in kruiden, voeding en gezond en sportief leven.

In de opleiding werd veel gesproken over het belang van ruwvoer en het geven van kruiden en natuurlijke vitaminen en mineralen. Hoe weet je nou welke en hoeveel kruiden of voedingssupplementen je paard nodig heeft? Op je intuïtie kom je een eind, maar dan toch… Meten is weten!

 

Ontstaan HorseComplete

Ik had al kennis gemaakt met de humane toepassing van de Biotensor in relatie tot voeding en ben toen hiermee, met wat hulp, op mijn eigen wijze het meten van kruiden voor paarden gaan ontwikkelen. De afgelopen jaren ben ik hierin gespecialiseerd en heb er mijn beroep(ing) van gemaakt. Daarnaast geef ik nog steeds les, train en revalideer paarden. Ook geef ik nu de cursussen Fase 1, 2 3 en 3 van HorseComplete, waarin ik mijn studenten klaar stoom om hetzelfde te gaan kunnen als ik kan. Ook is in samenwerking met fysiotherapeut en osteopaat voor paarden het pijnprotocol ontstaan, waarin je de lichamelijke problemen van paarden kunt uitmeten.

 

Samenwerken

Met goede voeding en kruidenmixen kun je een hoop, maar het herstellen van een paard kun je niet alleen, een behandeling van een osteopaat of fysiotherapeut zijn daarbij van onschatbare waarde. Ook een goede trainer, bekapper of hoefsmid, zadelmaker, dierenarts en paardentandarts zijn daarbij zeer belangrijk. Om deze professionals in zicht te brengen heb ik samen met mijn 3 vennoten HorseConnect opgericht. www.horseconnect.nl

 

Nu

Archimedes was en is een fantastisch “proefdier”. Nu kan hij onbeperkt hooi of kuil eten uit een slowfeeder en hij krijgt daarnaast elke dag een handje (18 gram) kruidenmix en een paar honderd gram vitamine en mineralenbrok. Ook vindt hij een scheutje appelazijn in zijn drinkbak heerlijk. Meer niet!!

 

Het resultaat:

Toen: 

Nu:

 

Dankbaar!

Dit resultaat werd mede mogelijk gemaakt door meerdere behandelingen door osteopate Marjorie Westerhof en fysiotherapeute Emma Blijdenstein. En het rijden volgens de klassieke dressuur, waarbij het in balans brengen het uitgangspunt is, met een rustig opgebouwd revalidatieprogramma. Natuurlijk bekapper en dierenarts Froukje de Vries zorgt voor de correcte hoefbalans. Ik heb nu een prachtig gespierd en evenwichtig paard op M/Z Dressuur niveau.

 

 

Over Anouk Wiertz

 

Anouk werkt sinds april 2019 samen met HorseComplete. Anouk is begonnen met de ondersteunende werkzaamheden: het maken van de kruidenmixen, het doen van bestellingen, het schrijven van blogs en allerhande andere klusjes. Ondertussen heeft ze ook bij Jente de opleiding gedaan om te gaan meten en helpt ze steeds meer hierin mee. Samen werken Anouk en Jente aan het ontwikkelen van nieuwe producten. Ook is Anouk beschikbaar voor (veterinaire) vragen van eigenaren en is hier zelfs een speciale service voor: Vraag het de dierenarts.

 

Anouk is in oktober 2018 afgestudeerd als dierenarts, ze heeft met enige moeite de opleiding afgerond omdat het dierenarts werk toch anders beviel dan gedacht. Ze heeft daar veel geleerd, maar is heel bewust een andere weg ingeslagen: van manege instructeur tot revalidatie trainer tot vraagbaak. In ieder geval alles wat ruiters én paarden weer verder helpt. Anouk heeft haar eigen bedrijf voor het lesgeven en trainen: Awarance