Mycopower BIO Maitake paddenstoelen extract capsules
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Mycopower BIO Maitake paddenstoelen extract capsules

€ 30,27

€ 30,27 Exclusief belasting

U dient ingelogd te zijn om dit product te kunnen bestellen.

Nog geen account? Maak uw account hier aan

Mycopower Biologisch Maitake extract met sterk geconcentreerde polysachariden in een praktische capsulevorm.

Geconcentreerde polysachariden van biologisch Maitake extract in combinatie met vitamine C ondersteunen uw gezondheid. Mycopower vitale paddenstoelenextracten bevatten 20 keer de concentratie van paddenstoel-typische polysachariden in vergelijking met het gebruik van conventioneel poeder.

Beschrijving

Mycopower BIO Maitake

Herkomst, groei en gebruik van de Maitake paddenstoel

Wereldwijd staat de Maitake ook wel bekend als Kumotake. De Maitake (Grifola frondosa) komt oorspronkelijk voor in China, het noordoosten van Japan en Noord-Amerika. Hier groeit hij aan de voet van oude loofbomen waarvan hij zich voedt met het wortelhout. In Europa is de Maitake bijna niet meer in het wild te vinden omdat oude eiken een zeldzaamheid zijn geworden in Europa. In Japan en China wordt hij al meer dan 3000 jaar gebruikt als eetbare en vitale paddenstoel. Sinds het begin van de jaren tachtig wordt hij pas commercieel geteeld, daarvoor werd hij moeizaam met de hand in het wild geoogst. Tegenwoordig is hij een van de meest gebruikte paddenstoelen in de Japanse keuken vanwege zijn aangename aroma, maar hij is ook belangrijk als vitale paddenstoel in Azië.

De Maitake hoort bij de paddenstoelen die het meest intensief onderzocht zijn door wetenschappers. De Maitake is een van de belangrijkste medisch inzetbare medicinale paddenstoelen. Volgens overleveringen werd de paddenstoel vroeger zo kostbaar gevonden dat hij net zo werd gewaardeerd als zilver. Hij is daarnaast ook nog een zeer geliefde eetbare paddenstoel met vast vlees en een specifieke geur.

Ingrediënten

De Maitake paddenstoel bevat een uitgebalanceerd mengsel van vitale stoffen in hoge concentratie en is daardoor een van de krachtpatsers onder de vitale paddenstoelen. Naast riboflavine, niacine, thiamine, biotine en foliumzuur bevat het veel mineralen, waaronder zink, ijzer, kalium en magnesium. Bijzonder opmerkelijk aan de maitake-paddenstoel is zijn opmerkelijk hoge gehalte aan de vitamine D-precursor ergosterol en het voor de paddenstoel typische bèta-glucaan grifolan, een polysaccharide waarnaar al enige tijd wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan.

Het extract wordt uit het Maitake paddenstoelenpoeder via heetwater-extractie geproduceerd. Daardoor wordt een hoge biologische beschikbaarheid en een toegenomen concentratie van waardevolle ingrediënten bereikt. Zoals bij alle planten kan de concentratie polysacchariden van de onverwerkte paddenstoel verschillend zijn. Bij de toepassing en dosering van de paddenstoel is daarom een standaardisatie gewenst, zoals dat bij alle Mycopower producten gegarandeerd is.

Polysacharidengehalte: 30%

Maitake extract capsules

Sterk geconcentreerde dosering door extractie met 30% polysacchariden in combinatie met een extra dosis vitamine C vanwege de toevoeging van acerola-extract. Bevat 350 mg paddenstoelenextract en 20 mg acerola-extract per capsule.

Dosering: 2x daags twee Maitake extract capsules met water bij de maaltijd innemen.

Inhoud: 60/120/240 capsules à 350 mg

Per dagdosering (4 capsules):

BIO paddenstoelenextract 1400mg

Polysachariden 420mg

BIO Acerola-extract 80mg (ADH 105%)

Samenstelling: BIO paddenstoelenextract* BIO Acerola-extract*

Capsule: Hydroxypropylmethylcellulose.

* van gecontroleerde biologische landbouw

Algemeen: een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde en uitgebalanceerde voeding. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Buiten bereik van kinderen bewaren. Koel en droog bewaren.

Kwaliteitsborging: Het poeder word in kwaliteitslaboratoria op kwaliteit en zuiverheid getest.