Mycopower BIO Polyporus paddenstoelen extract capsules
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Mycopower BIO Polyporus paddenstoelen extract capsules

€ 30,27

€ 30,27 Exclusief belasting

U dient ingelogd te zijn om dit product te kunnen bestellen.

Nog geen account? Maak uw account hier aan

Mycopower Biologisch Polyporus extract met sterk geconcentreerde polysachariden in een praktische capsulevorm.

Geconcentreerde polysachariden van biologisch Polyporus extract in combinatie met vitamine C ondersteunen uw gezondheid. Mycopower vitale paddenstoelenextracten bevatten 20 keer de concentratie van paddenstoel-typische polysachariden in vergelijking met het gebruik van conventioneel poeder.

Beschrijving

Mycopower Bio Polyporus Umbellatus

Herkomst, groei en gebruik van de Polyporus paddenstoel

De Polyporus is een grote paddenstoel en kan met zijn ontelbare verschillende hoeden tot wel 50 cm bedragen en enkele kilo's wegen. Net als de Maitake behoort de eikenhaas tot het geslacht van de stengelporcini. De Eikhaas komt vooral voor in gematigde klimaten en groeit hier in loofbossen op eiken- en soms beukenbomen. Hij voedt zich met wortelhout of dood hout. In Nederland is deze paddenstoel vrij zeldzaam. De vruchtlichamen kunnen tussen juli en september worden geoogst. De Polyporus is een vrij onbekende eetbare paddenstoel maar zijn populariteit groeit vanwege zijn fijne aroma en aangename consistentie. Gerichte teelt van de Polyporus is vrij zeldzaam maar wel mogelijk. 

In Azië wordt de Polyporus van oudsher hoog gewaardeerd. In China werd het gebruik ervan als medicinale paddenstoel 2000 jaar geleden voor het eerst gedocumenteerd. Ook de Polyporus heeft een vaste plaats in de traditionele Chinese geneeskunde.

Ingrediënten

Het meest interessante kenmerk van de Polyporus als vitale paddenstoel is waarschijnlijk de verscheidenheid van zijn ingrediënten, waaronder een hoge concentratie calcium, ijzer en kalium, alsmede diverse B-vitaminen en de vitamine D-precursor ergosterol. Het bevat ook grotere hoeveelheden van de sporenelementen koper, mangaan en zink en verschillende specifieke polypeptiden en polysacchariden. Bijzonder opmerkelijk zijn de polyporusteronen A en B, die beschouwd worden als antioxidanten en dus beschermen tegen vrije radicalen.

Het extract wordt uit het Polyporus paddenstoelenpoeder via heetwater-extractie geproduceerd. Daardoor wordt een hoge biologische beschikbaarheid en een toegenomen concentratie van waardevolle ingrediënten bereikt. Zoals bij alle planten kan de concentratie polysachariden van de onverwerkte paddenstoel verschillend zijn. Bij de toepassing en dosering van de paddenstoel is daarom een standaardisatie gewenst, zoals dat bij alle Mycopower producten gegarandeerd is.

Polysacharidengehalte: 30%

Polyporus extract capsules

Sterk geconcentreerde dosering door extractie met 30% polysacchariden in combinatie met een extra dosis vitamine C vanwege de toevoeging van acerola-extract. Bevat 350 mg paddenstoelenextract en 20 mg acerola-extract per capsule.

Dosering: 2x daags twee Polyporus extract capsules met water bij de maaltijd innemen.

Inhoud: 60/120/240 capsules à 350 mg

Per dagdosering (4 capsules):

BIO paddenstoelenextract 1400mg

Polysachariden 420mg

BIO Acerola-extract 80mg (ADH 105%)

Samenstelling: BIO paddenstoelenextract* BIO Acerola-extract*

Capsule: Hydroxypropylmethylcellulose.

* van gecontroleerde biologische landbouw

Algemeen: een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde en uitgebalanceerde voeding. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Buiten bereik van kinderen bewaren. Koel en droog bewaren.

Kwaliteitsborging: Het poeder word in kwaliteitslaboratoria op kwaliteit en zuiverheid getest.

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...