Lachen gieren brullen bij HorseComplete

Gepost: 11-10-2021 - Categoriën: Blog

Zoals jullie inmiddels weten bieden we als HorseComplete veel meer diensten aan dan alleen de kruidenmixen op maat. Een van die diensten is het communiceren met dieren en daarin gebeuren er wonderlijke, vaak hele mooie en soms ook erg grappige dingen!

 

In het vorige blog beschreef ik al waarom ik dit mooie werk ben gaan doen, mocht je deze nog willen lezen dan kan dat hier.

 

Tijdens de afstemming

Het kan gebeuren dat tijdens de afstemming, ik me afvraag: Jeetje waar gaat dit heen, of; wat is dit geniaal omschreven, of; wat een mooie ezelsbrug ergens naartoe, maar het komt ook voor dat ik vreselijk moet lachen om dingen die doorgegeven worden, dit doorgeven gebeurt in woorden, in beeld, in gevoel, maar ook mijn lichaam die fysiek reageert!

 

Er volgt hieronder een overzicht van grappige uitspraken, of omschrijvingen van gebeurtenissen van paarden, maar ook een kat:

-        Paard: Ik ben eigenlijk ook mega trots dat ze van ‘mij’ is (het paard zou nu blozen als hij het kon)

 

-        Paard: Ik ben blij dat ik een paard ben en geen mens, dat moet ik je wel eerlijk bekennen (hij moet er om lachen ????). Voor mij is het eigenlijk heel simpel, ik eet, ik slaap, er worden wel of geen dingen met mij gedaan en ik ben gewoon in het NU aanwezig en geniet daar intens van.

 

-        Paard: Maar vandaag is het zover en mag ik dit gewoon doen, met de billen bloot en gaan. Ik vind het geweldig en geniet er nu al van.

Het voelt een beetje als een schooljongetje die als eerste uit de klas iets nieuws mag doen, die trots die dan voelbaar en zichtbaar wordt, zo voel ik me. Vereerd, alsof ik een podium krijg, alsof ik er echt toe doe, en dit is de verkeerde woordspeling, want ik weet dat ik er altijd en echt toe doe, maar meer om het duidelijk te maken hoe blij ik hiervan word en hierdoor ben. (Dit gaat over het stukje mogen communiceren.)

 

-        Paard: ‘Als het einde in zicht komt, gaat vaak de paniek stand aan, want dan moet er nog dit of er moet nog dat. Ik moet er een beetje om lachen. Want ik heb zoiets van joh, doe maar normaal dan doen we al gek genoeg (hahahaha). Voor mij geen polonaise aan mijn lijf, geen toestanden en geen gedoe. Hoe normaler of saaier hoe beter.

Het klinkt misschien wat gek, maar ik heb alles al uit mijn leven gehaald en het was goed. Het was niet, niet goed, of niet, waanzinnig geweldig over de top goed, maar gewoon goed, precies goed. En dat is precies hoe het mag zijn en hoe het ook de komende tijd mag zijn.

Ik wil alleen maar genieten, alleen maar genieten. Dat is echt alles wat ik wil. Dus als jij het fijn vindt om met mij te wandelen, dan doen we dat, als jij met mij wil poetsen, doe je dat, als jij alleen maar tegen me aan wil hangen, dan doe je dat’
(Marlies: ik zie het beeld van een fotoshoot van jullie samen voor me, jij in een prachtige jurk (geen idee of je die draagt), het lijkt wel of het belangrijk is, om jullie samen vast te leggen, omdat ik het idee heb, dat je je vergist in hoe het paard zich voelt t.o.v. jou, door foto’s wellicht later terug te kijken, zal je dit heel mooi gaan inzien, en je paard ziet een shoot wel zitten ????)

Na dit verslag kreeg ik een terugkoppeling, dat de eigenaresse, een grote hekel aan jurken heeft en ook aan op de foto gaan ???? maar dat ze het wel ging doen, dit was ook al een ouder paard.

 

-        Kat: Heerlijk om het op deze manier te mogen doen, zo jong nog als ik ben, zo erg moet ik soms lachen om het mens zijn. Ik ben echt jong hé (1 jaar), in de ogen van de mens, maar ik heb echt al heel wat ervaring. Mij maak je niet zomaar gek, ik laat me niet zomaar op de kast jagen. Het leven is zo’n feestje en ik geniet van elk moment. De weertypen die voorbij komen, niet alleen in het echte weer, maar ook in de mensen, die zie ik ook altijd als het weer, de 1 heeft een donderwolk om zich heen, de ander een heerlijke zonnestraal en weer een ander doet of het een zonnestraal is, maar dat is een enorm masker en is eigenlijk een troosteloze bedoening (niet rot bedoeld), een soort motregen waar je sacherijnig van wordt……

……..ik moet af en toe vreselijk om haar (de eigenaar) lachen als ze zich druk maakt, waarbij het mij geheel ontgaat waarom zoiets dan belangrijk zou zijn, maar voor mensen (is algemeen) ligt belangrijkheid toch in een ander kader dan voor katten, vrees ik (????)

-        Paard: Daag me uit, zie me soms als een grote hond waar je van alles mee kan doen en waar je zelfs ook nog op kan rijden ????. Ik hou van verassingen, (de leuke hahaha), ik hou van uitdaging en ik hou van spel. Dus creëer er op los en zie me als een proefkonijn!!

 

Spagaat

Wat ook gebeurde is dat een vrouw 2 paarden had, en voor beide een consult had aangevraagd, met daarin ook een specifieke vraag, 1 van de vragen was: Mag er nog een paard bij komen, en zo ja, wat vinden beide paarden daar dan van?

 

Je voelt ‘m wellicht al aankomen, het ene paard stond te popelen, kon niet wachten, hoe meer zielen hoe meer vreugd, en was razend enthousiast over het idee om er nog een paard bij te nemen…… Echter, het andere paard wilde dat echt niet, vond het allemaal wel prima zo en wilde geen ‘gedoe’, tsja, wat doe je dan als eigenaar?

 

Wijsheid

Ook komt er veel wijsheid voorbij, waarbij ik me, als doorgeefluik, zo’n geluksvogel voel om die wijsheid door te mogen geven:

(…..) Want weet je, alles is bedacht, wij zijn niet voor niets bij elkaar, ik heb dingen van jou te leren en jij ook van mij, en dat is iets heel moois. We zijn nog niet heel lang bij elkaar maar we kennen elkaar al behoorlijk goed en ik moet af en toe om je lachen ????…. Want in dat hoofdje van jou gaat het maar door, die gedachten, er lijkt geen stop op te zitten, en dat is niet erg, alleen laat je je meevoeren in een groot verhaal (spektakel) in je hoofd en beland je in een soort lawine met een hoop toestanden, terwijl die er in werkelijkheid niet zijn.

Tenminste, niet op de manier zoals in je hoofd. (…..)

 

Spiegel

Ik ervaar dat alle dieren zo liefdevol zijn naar hun eigenaar, ze vaak de ‘taak’ van spiegel op zich nemen en soms geen andere uitweg weten dan de signalen alleen maar groter te maken, omdat het anders niet opgemerkt wordt door de eigenaar. Ze weten ook gevoelige snaren te raken, of willen graag hun ‘ei’ kwijt over hun verleden, dit is heel wisselend en van te voren niet te zeggen waar een ‘gesprek’ heen zal leiden.

 

Wist je dat als je een consult aanvraagt, je ook vragen mag meesturen? Die worden sowieso, naast wat het dier nog meer te ‘vertellen’ heeft, behandeld.

 

Als je nieuwsgierig bent naar het verhaal van jou dier, via de webshop kan je gemakkelijk een consult ‘bestellen’, stuur dan ook nog een mail naar marlies@horsecomplete.nl met daarin een duidelijke foto, naam en geboortedatum van je dier en daarnaast alle vragen en/ of opmerkingen die je hebt. Als je liever een telefonisch consult wilt, kan dat uiteraard ook, we plannen dan samen een dag en tijd om het gesprek te laten plaatsvinden. Ook een telefonisch consult boek je via de webshop!

 

Geniet van je dier, en zie de spiegels om je heen, zodat je durft en kan groeien als mens!

 

Met een warme groet,

Marlies Schouten

Van het HorseComplete Team

Delen