FIR Humic Clay
FIR HUMIC CLAY
Bestaat hoofdzakelijk uit klei waarin het humuszuren en koolstof in het kleikristal “ingebakken” zitten. FIR is een van de weinige goedgekeurde toepassingen van humuszuur in de veevoeding.
FIR is oorspronkelijk de afkorting van Fysische Ionen Regulator. Door de speciale eigenschappen heeft het een regulerende, faciliterende functie met betrekking tot ionen. Daarnaast heeft FIR een faciliterende functie voor micro-organismen. FIR-carbonclay heeft positieve effecten op de fermentatie, de eiwitefficiëntie en darmgezondheid.
Eigenschappen:
· Originele FIR bevat ca. 6x meer humuszuren.
· Vele malen fijner dan andere koolstofhoudende mineralen.
· Is stuifarm gemaakt, waardoor het prettiger verwerken is.
· Bevat humuszuren en koolstofklei die samen een grote groep verschillende toxinen aan zich kunnen binden.
· Humuszuur wordt niet toegevoegd maar is van nature aanwezig.
Topsport combineren met dierwelzijn:
· Gezonde vertering en voeropname
· Verzachtend bij gevoelige buik/darmen
· Toxinebinder vanuit ruwvoer
· Ondersteunt weerstand
· Gezondere stalklimaat
· Verbetering vruchtbaarheid
Voedingsadvies:
Paarden en pony’s: 5 tot 10 gram per dag per 100 kg gewicht.
HorseComplete zal het totaal per dag uitmeten per individu, de behoeften kunnen nog wel eens verschillen.
Extra informatie:
FIR kringloopsysteem melkveehouderij
FIR kringloopsysteem staat voor een efficiënte, economische en milieu verantwoorde melkveehouderij. In dit kringloopsysteem krijgen de relatie spijsvertering-mest, mest-bodem en bodem-ruwvoer veel aandacht. In de gangbare melkveehouderij staart men zich vaak blind op de melkproductie, waardoor het totale bedrijfssysteem onderbelicht blijft. Met alle gevolgen van dien: verminderde gezondheid van het melkvee, lagere productie-efficiëntie, lagere economische prestaties en een grotere belasting van mens, dier en milieu. Zo centraal dat voor deze relaties te weinig aandacht is. Doel van het FIR kringloopsysteem is de kringloop mest-bodem-plant -dier-mest zo veel mogelijk te sluiten en uitstoot van schadelijke stoffen te minimaliseren. Het FIR kringloopsysteem beoogt een integrale aanpak.