Diatom (ongezuiverde diatomeeënaarde/feed grade)
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Diatom (ongezuiverde diatomeeënaarde/feed grade)

€ 4,72

€ 4,72 Exclusief belasting

U dient ingelogd te zijn om dit product te kunnen bestellen.

Nog geen account? Maak uw account hier aan

Diatomeeënaarde (gezuiverd/food graded) en Diatom (ongezuiverd/feed graded)


Wat is diatomeeënaarde?
Diatomeeënaarde is een niet giftige substantie die is gemaakt van geplette en vermalen fossielen van diatomeeën. Diatomeeën ook wel kiezelwieren genoemd zijn een klasse van eencellige wieren met een extern skelet van kiezel. Het skelet bestaat uit twee deksels van over elkaar sluitende schaaltjes van kiezelzuur, zij komen in zoet-, brak-, en zoutwater voor.  De kiezelschaaltjes blijven na het afsterven van de cellen in het sediment bewaart. Er zijn ongeveer 10.000 verschillende soorten diatomeeën, de grootte varieert van 10 tot 100 micrometer. Diatomeeënaarde is 100% natuurlijk en ontgonnen van de bodem van rivieren, meren en zeeën. Het wordt ook wel: kiezelaarde, kiezelgur, silicium, siliciumdioxide, silicea, E551 en opgelost in water: kiezelzuur genoemd.

Het verschil tussen de twee:
De gezuiverde diatomeeënaarde heeft een witte kleur gekregen. Deze kan zowel binnen als buitenshuis, in de tuin en dierenverblijven gebruikt worden voor het bestrijden van insecten, vlooien, luizen, mieren, wormen etc. 
De ongezuiverde diatomeeënaarde (Diatom) is crème van kleur. Deze is geschikt om door het eten van de dieren te doen (E551c) en tegen het bestrijden van ongedierte. De Diatom meet bij de paarden steeds het beste, vandaar dat wij alleen de Diatom verkopen. De werking kun je met elkaar vergelijken, alleen zit er meer calciumcarbonaat in de Diatom.

Unieke eigenschappen van diatomeeënaarde:
-Hoge poreusheid: tot 85% van het volume van diatomeeënaarde is gemaakt van uiterst kleine onderling verbonden gaten en groeven.
-Hoge absorptie: de ongezuiverde diatomeeënaarde kan tot 1X zijn eigen gewicht in vocht opnemen. De gezuiverde diatomeeënaarde kan tot 2x zijn eigen gewicht in vocht opnemen.
-Groot oppervlakte: diatomeeënaarde deeltjes hebben een zeer onregelmatige vorm, vaak voorkomende doornige structuur en kuilachtige plekken. diatomeeënaarde deeltjes hebben gemiddeld een doorsnede van 5 tot 20 micrometer, maar hebben een oppervlakte die vele malen groter is dan van mineralen van dezelfde grootte.

Chemische analyse:

bestandsdeel

Diatom (feed graded) (meer info niet opgegeven door de fabrikant)

Gezuiverde diatomeeënaarde (food graded)

SiO2

70,3%

94,2%

Co3CA

27,7%

 

Al2O3

1,11%

2,5%

Fe2O3

 

0,9%

CaO

 

0,5%

K2O

 

0,4%

So3

 

0,4%

MgO

0,42%

0,3%

P2O5

 

0,3%

TiO2

 

0,2%

Na2O

 

0,2%

Mn2O3

 

0,1%

Toedienen als mineralensupplement

De ongezuiverde diatomeeënaarde bevat een breed assortiment aan natuurlijke mineralen zoals: Calcium, magnesium, ijzer, fosfaten, natrium, titanium, kalium, silicium, aluminium enz.
De diatomeeënaarde bestaat uit 150 miljoen jaar oude eencellige schelpdiertjes met een skelet van bijna 100 % silicium. Binnen de natuurgeneeskunde ziet men silicium, als een versterker van het al gehele gestel. Hoge concentraties silicium zijn in het lichaam te vinden in het bindweefsel en de daarvan afgeleide weefsels zoals bot, kraakbeen, pezen, huid, haar, hoeven, bloed en lymfevaten, lever, nieren en longen. Silicium ondersteunt daarbij de versteviging van het bindweefsel door zijn vermogen water te binden. 
Een positieve waterbalans garandeert dat voldoende voedingsstoffen worden opgenomen en helpt bindweefsel en bloedvaten om hun elasticiteit te bewaren. Doordat er in het ruwvoer van tegenwoordig minder mineralen zitten is de diatomeeënaarde een goede aanvulling in het voedsel.

Verdere werking in voeding
- Het als een anti-klontermiddel wat maakt dat de voedseldeeltjes los van elkaar blijven. Hierdoor kan er, zowel bacterieel als enzymmatig, een optimale voedingsopname plaatsvinden.
- Verbetert de eiwit vertering, gaat ammoniak ontwikkeling tegen.
- Ontzuurt het maag darm milieu en beschermt en verbetert de maag en darmwand conditie

Maatregelen
- Bij inademing; verplaatst de betreffende persoon naar frisse lucht. Indien er irritatie ontstaat, raadpleeg een arts.
- Contact met de huid; was uw handen met water en zeep. Indien er irritatie ontstaat, raadpleeg een ats.
- Contact met de ogen; grondig spoelen met veel water, ook onder de oogleden. Indien de oogirritatie aanhoud, raadpleeg een arts.
- Inslikken; geen behandeling nodig.

Bronnen: De Baroen en verschillende openbare internetpublicaties.