Mycopower BIO Reishi paddenstoelen poeder 100 capsules
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Mycopower BIO Reishi paddenstoelen poeder 100 capsules

€ 20,14

€ 20,14 Exclusief belasting

U dient ingelogd te zijn om dit product te kunnen bestellen.

Nog geen account? Maak uw account hier aan

Zuivere en biologische Reishi paddenstoelpoeder in capsulevorm. Gemaakt van de beste kwaliteit gedroogde paddenstoel vruchtlichamen en bevatten de waardevolle voedingsstoffen typerend voor de paddenstoel. 

Beschrijving

Mycopower Bio Reishi - Ganoderma Lucidum - Gesteelde Lakzwam 

Deze Mycopower paddenstoel is een vegetarisch en glutenvrij voedingssupplement en draagt het Europese ECO BIO keurmerk. De bijzonder geliefde Reishi is verkrijgbaar in poeder capsules en als extract capsules.

Herkomst, groei en gebruik van de Reishi paddenstoel

De lakzwam is een mooie paddenstoel die groeit op bomen en hout. De Reishi paddenstoel heeft een opvallend uiterlijk, het vruchtlichaam is geheel bedenkt met een glanzende harslaag. Na de oogst wordt hij traditioneel gedroogd, vermalen en als thee gebruikt. In Azië wordt Reishi al duizenden jaren als heilzame paddenstoel enorm gewaardeerd en naast zijn medische waarde ook als gelukssymbool gebruikt. Tegenwoordig wordt hij nagenoeg alleen nog gekweekt voor medisch gebruik. Vanwege de stevige consistentie wordt de Reishi in Europa voornamelijk geconsumeerd als Reishi extract of Reishi poeder.

Als typische boomschimmel geeft de glanzende Reishi de voorkeur voor loofbomen en kan daarom goed op boomstammen worden gekweekt. Als saprobiont gebruikt hij dode organische stoffen als voedsel en draagt zo bij tot een gesloten kringloop in het ecosysteem. In de traditionele Chinese geneeskunde wordt hij als ‘koning van de paddenstoelen’ of als ‘onsterflijkheidspaddenstoel’ gezien. Daarmee wordt zijn brede potentieel al duidelijk, dat vooral terug te voeren is op de polysachariden en tripertenen. Analyses van de ingrediënten laten zien dat de gesteelde lakzwam een groot arsenaal aan medisch interessante ingrediënten bevat.

Ingrediënten

Reishi bevat talrijke vitaminen en mineralen zoals magnesium, calcium, zink, ijzer en andere vitale stoffen. Bovendien blijkt uit een analyse van de bestanddelen dat de Reishi bijzonder rijk is aan polysachariden, met name in de voor de paddenstoel kenmerkende hoogwaardige bèta-glucanen (een bijzondere vorm van polysachariden). Veel van deze ingrediënten zijn van vitaal belang voor een menselijk organisme en dat maakt de Reishi een waardevol voedingssupplement. Tot nu toe zijn al meer dan 130 verschillende triterpenen geïdentificeerd in de Reishi. Vele daarvan zijn enorm actief en hebben belangrijke biologische functies. Zij zijn ook verantwoordelijk voor de licht bittere smaak van Reishi.

Reishi poeder capsules

Conventioneel paddenstoelen poeder capsules. Iedere capsule bevat 500mg zuiver en natuurlijk Reishi poeder. Het paddenstoellichaam wordt voorzichtig tot fijn poeder vermalen. De korrelgrootte van Mycopower paddenstoelenpoeder is na verwerking kleiner dan 0,125 mm en heeft daarom een buitengewoon hoge kwaliteit en biologische beschikbaarheid. Hoe fijner het poeder, hoe intensiever de biologische beschikbaarheid van de actieve bestanddelen.

Dosering: 2x daags twee Reishi poeder capsules met water bij de maaltijd innemen.

Inhoud: 100 capsules à 500 mg

Hoeveelheid: 62 g

Samenstelling: 100 BIO paddenstoelenpoeder*

Capsule: Hydroxypropylmethylcellulose

* van gecontroleerde biologische landbouw

Algemeen: voedingssupplementen vormen geen vervanging van een uitgebalanceerde en gevarieerde voeding. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Buiten het bereik van kinderen bewaren. Koel en droog bewaren.

Kwaliteitsborging: Het poeder word in kwaliteitslaboratoria op kwaliteit en zuiverheid getest.

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...