Mycopower BIO Tonderzwam Paddenstoelen extract capsules
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Mycopower BIO Tonderzwam Paddenstoelen extract capsules

€ 30,27

€ 30,27 Exclusief belasting

U dient ingelogd te zijn om dit product te kunnen bestellen.

Nog geen account? Maak uw account hier aan

Mycopower Biologisch Tonderzwam extract met sterk geconcentreerde polysachariden in een praktische capsulevorm.

Geconcentreerde polysachariden van het Bioloigische Tonderzwam extract in combinatie met vitamine C ondersteunen uw gezondheid. Mycopower vitale paddenstoelenextracten bevatten 20 keer de concentratie van paddenstoel-typische polysachariden in vergelijking met het gebruik van conventioneel poeder.

Beschrijving

MYCOPOWER BIO TONDERZWAM

Tonderzwam, ook wel Zunderschwamm of Fomes Fomentarius, behoort tot de Polyporaceae familie. Het is een schimmel die parasitair groeit op verzwakte of dode bomen, daarom wordt de tonderschimmel zelden aangetroffen in zwaar beheerde bossen. De Tonderzwam groeit voornamelijk in India, Pakistan, Azië, het oosten van Noord-Amerika en Europa. Deze Mycopower paddenstoel is een vegetarisch en glutenvrij voedingssupplement en draagt het Europese ECO BIO keurmerk. Tonderzwam is verkrijgbaar in  poeder capsules en als extract capsules.

Herkomst, groei en gebruik van de Tonderzwam paddenstoel 

De paddenstoelen van de Tonderzwam worden al sinds de prehistorie als hulpmiddel door mensen gebruikt. De Tonderzwam heeft zijn Nederlandse naam te danken aan het materiaal dat hij leverde voor tondeldozen. De Tondeldoos is de voorloper van de lucifer. Onder “Tondel” wordt het licht ontvlambare materiaal bedoeld dat de tondeldoos bevatte. De uitrusting van de circa 5300 jaar oude gletsjermummie ”Ötzi” die in 1991 in de Italiaanse ötztaler Alpen werd gevonden bevatte een stukje tonderzwam samen met stukjes pyriet waar vonken mee kunnen worden geslagen. Er zijn ook documentaties in Siberië waarin te zien is dat de Tonderzwam gebruikt zou worden als tabaksvervanger. Ook werd er van deze bijzondere paddenstoel kleding gemaakt en in Japan worden boze geesten verdreven met behulp van de rook van deze paddenstoel.

In de middeleeuwen werd de Tonderzwamm (Fomes Fomentarius) gebruikt bij tuberculoseziekten. In TCM (traditionele Chinese geneeskunde) wordt de tondelschimmel gebruikt voor diverse ziekten en aandoeningen. Een Duits onderzoeksinstituut heeft een werkzame stof geïsoleerd en gepatenteerd onder de naam Glucaneo. Deze stof is verwerkt in diverse cosmetische producten die ook via zenchi.eu verkrijgbaar zijn.

De tondelschimmel vormt meerjarige vruchtlichamen die een leeftijd tot 30 jaar kunnen bereiken. De breedte varieert meestal tussen 20 en 30 centimeter, hoewel er ook monsters met een breedte van 60 cm zijn waargenomen. Omdat meerdere groeispurten per jaar mogelijk zijn, kan de leeftijd van de schimmel niet worden afgeleid uit de groeiringen. De kleur van de vruchtlichamen schommelt tussen zilvergrijs en zwart. Het vruchtlichaam blijft stevig bevestigd aan de stam, zelfs na de dood van de boom.

Ingrediënten

Het extract wordt uit het Tonderzwam paddenstoelenpoeder via heet water-extractie geproduceerd. Daardoor wordt een hoge biologische beschikbaarheid en een toegenomen concentratie van waardevolle ingrediënten bereikt. Zoals bij alle planten kan de concentratie polysachariden van de onverwerkte paddenstoel verschillend zijn. Bij de toepassing en dosering van de paddenstoel is daarom een standaardisatie gewenst, zoals dat bij alle Mycopower producten gegarandeerd is.

polysacharidengehalte: 30%

Tonderzwam extract capsules

Sterk geconcentreerde dosering door extractie met 30% polysacchariden in combinatie met een extra dosis vitamine C vanwege de toevoeging van acerola-extract. Bevat 350 mg paddenstoelenextract en 20 mg acerola-extract per capsule.

Dosering: 2x daags twee Tonderzwam extract capsules met water bij de maaltijd innemen.

Inhoud: 60/120/240 capsules à 350 mg

Per dagdosering (4 capsules):

BIO paddenstoelenextract 1400mg

Polysachariden 420mg

BIO Acerola-extract 80mg (ADH 105%)

Samenstelling: BIO paddenstoelenextract* BIO Acerola-extract*

Capsule: Hydroxypropylmethylcellulose.

* van gecontroleerde biologische landbouw

Algemeen: een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde en uitgebalanceerde voeding. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Buiten bereik van kinderen bewaren. Koel en droog bewaren.

Kwaliteitsborging: Het poeder word in kwaliteitslaboratoria op kwaliteit en zuiverheid getest.

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...