Basis kruidenmix
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Basis kruidenmix

€ 33,94

€ 33,94 Exclusief belasting

U dient ingelogd te zijn om dit product te kunnen bestellen.

Nog geen account? Maak uw account hier aan

Basis kruidenmix 

Individueel gemeten kruidenmix voor dagelijkse ondersteuning van jouw paard of pony voor een periode van ongeveer 5 weken. De mix bestaat uit een combinatie van 3 tot 6 gekozen kruiden, en wanneer nodig magnesiumoxide en advies over eventuele supplementen. 

Op maat gemaakt

De kruiden worden individueel op de pony of het paard gemeten en samengesteld, wat elke kruidenmix een uniek product maakt. Ook worden er supplementen uitgemeten, die van belang zijn voor de gezondheid van het paard. De kruidenmixen helpen bij het verbeteren van allerlei problemen, ondersteunen lichaamsfuncties, dragen bij aan een schoon lichaam en voeden het paard of pony. Kruidenmixen kun je ook heel goed preventief inzetten voor het behoud van een goede gezondheid en nog veel meer…

Terug naar de natuur

Naast het ruwvoer geef je kruidenmixen ter aanvulling op de dagelijkse voeding.  Je gaat van voeren naar voeden. Je geeft je paard/pony daarmee een stukje natuur terug, namelijk het zelf kunnen kiezen wat het lichaam nodig heeft en het aanvullen van de speciale behoeften van dit specifieke paard of pony. Dat werkt heel anders dan bij al vooraf samengestelde kruidenmixen, waar niet precies in zit wat het paard nodig heeft of waarvan je niet precies weet of het wel nodig is!

De combinaties van onze kruidenmixen zijn nooit hetzelfde

Elke bestelling heeft de kruidenmix een andere samenstelling, omdat we elke keer weer meten wat nu de behoeften zijn van jouw paard/pony. Deze behoeften veranderen namelijk continue door de invloed van de seizoenen, leeftijd, geslacht, ziekten, blessures en training. 

Alle gekozen kruiden worden gemengd met elkaar in de kruidenmix. Als je paard/pony kiest voor magnesiumoxide wordt dit ook door de mix gedaan, tenzij anders aangegeven in de pagina van je paard/pony. 

Welke hoeveelheid kruiden heb ik nodig?

Kies voor de optie die jouw pony of paard het beste past qua schofthoogte en/of gewicht: 

1. Voor een kleine pony of veulen tot 1m of tot 200 kg krijg je een mix van 300 gram kruiden

2. Voor een pony of 1-2 jarigen van 1 tot 1.46m of tot 400kg krijg je een mix van 450 gram kruiden 

3. Voor een pony of paard vanaf 1.46 tot 1.80m of tot 700kg krijg je een mix van 600 gram kruiden

4. Voor een zwaar gebouwd paard vanaf 1.80m of vanaf 700kg krijg je een mix van 750 gram kruiden

Wat als de kruidenmix een ander gewicht heeft?

Het daadwerkelijke gewicht van de kruidenmix kan variëren door de toevoeging van magnesiumoxide, spirulina of chlorella. Het is dan zwaarder dan hierboven aangegeven. Ook kunnen er losse zakjes bij zitten met een uitgemeten hoeveelheid gember, kaneel of curcuma welke wij meegeven als een kuur wanneer het paard hierom vraagt. 

Hoe weet ik hoeveel mijn paard/pony nodig heeft per dag?

Op de sticker van de kruidenmix staat de samenstelling en hoeveel kruiden die je paard of pony per dag nodig heeft. Onder de kruiden staat een advies, dit zijn supplementen die je paard of pony heeft uitgekozen uit onze uitgebreide testset. Een selectie hiervan is te vinden in onze webshop en mee te bestellen bij de kruidenmix. Als je paard iets extra’s uitkiest zullen we je hierover contacten zodat het samen met de kruidenmix kan worden verstuurd om verzendkosten te besparen. Ook vind je op de sticker een persoonlijke en uitgebreide uitleg van de werking van de gekozen kruiden specifiek toegespitst op jouw paard/pony. 

Gratis voermeting bij de eerste bestelling!

Bij het bestellen van de eerste kruidenmix ontvang je automatisch een gratis voermeting t.w.v. €27,50. Zorg daarom dat je goed omschrijft wat jouw paard/pony dagelijks eet en hoeveel. Heb je zelf nog veel kruiden en/of supplementen in huis? Zet dit dan ook in de pagina van je paard, dan kunnen we hier rekening mee houden. 

Hoe zet je ons aan het werk?

Pas na het bestellen en afrekenen van een kruidenmix worden op basis van de opgegeven informatie van de pony of het paard de kruiden gemeten en een mix samengesteld. Je weet daardoor nooit van te voren welke kruiden jouw paard nodig heeft. Het meten gebeurd op afstand op basis van de unieke informatie die jij hebt ingevuld over je paard of pony. 

Waar kan ik al mijn informatie en vragen kwijt?

Voor het afronden van je bestelling krijg je de kans om in het opmerkingenveld te vertellen hoe het gaat met je paard of pony. Hier kan je je vragen, extra informatie, fysieke of mentale veranderingen, updates over het voer/de training en natuurlijk ook positief nieuws met ons delen. Belangrijke informatie kun je aanvullen in het account van je paard/pony, zodat je een dossier opbouwt met alle relevante gegevens. Denk hierbij aan dat je pony HB is geworden of je paard IR. Als er overleg nodig is dan zijn we het beste bereikbaar via whatsapp of telefonisch op nummer 06 49079207. 

Let op de levertijd!

In verband met het maatwerk van de kruidenmixen hebben wij een levertijd van 3 tot 5 werkdagen. Onze werkdagen zijn op maandag, donderdag en vrijdag. Op dinsdag zijn we gesloten en woensdag geven we cursussen. 

Wil je meer weten over de kruidenmixen, hoe het meten eraan toe gaat of wat je kan verwachten? Kijk dan onder het kopje informatie in ons menu, hier staat per categorie een uitgebreide uitleg.