Pijnmeting volgens het pijnprotocol BASIS versie

Pijnmeting volgens het pijnprotocol BASIS versie

€ 24,50
Inclusief belasting

U dient ingelogd te zijn om dit product te kunnen bestellen.

Nog geen account? Maak uw account hier aan

Een meting van het paard of het pijn heeft in het lichaam en waar volgens het pijnprotocol

Het pijnprotocol is een vragenlijst waarbij de gehele anatomie van het paard in een gestructureerde volgorde wordt gemeten op pijn.

De vragen die wij beantwoorden zijn:

  • Waar heeft het paard pijn? (hoofd, benen, rug, wervels, botten, gewrichten, spieren, pezen)

  • In welke mate heeft het paard pijn? (acuut, chronisch, pijnscheuten)

  • Waar komt de pijn vandaan? (zadel, training, trauma)

  • Is het te verhelpen en hoe? (behandeling, training)

  • Heeft het paard ziekten of afwijkingen? (EORTH, kissing spines, artrose)

De uitslag van de meting volgens het pijnprotocol is een indicatie of leidraad van wat er mogelijk mis is in het lichaam van het paard of pony. Het is heel goed te gebruiken als aanwijzing van de pijnpunten wanneer je het paard wilt laten behandelen door een therapeut of om oorzaken van problemen te achterhalen, zoals kreupelheden en staken. Dit basisprotocol, vergelijkbaar met de 'oude' versie van het pijnprotocol, is bedoeld als screening.

Ook kun je het gebruiken ter controle van de fysieke toestand van het paard of om te achterhalen wat de verbeterpunten zijn voor bijvoorbeeld de training of als indicatie of het paard al weer toe is aan een behandeling.

Het pijnprotocol is ontwikkeld door HorseComplete en opgesteld met behulp van osteopaten, fysiotherapeuten en dierenartsen. Het paard wordt gemeten op afstand met een Biotensor aan de hand van de opgegeven gegevens. Het pijnprotocol is geen diagnostisch middel, maar een indicatie en wij zijn niet verantwoordelijk voor de manier waarop er na ons advies gebruik gemaakt wordt van deze informatie. Bij ernstige problemen met het paard verwijzen wij u door naar een therapeut of dierenarts die het paard in levende lijve kan bekijken. Tevens kunnen we niet verantwoordelijk gesteld worden voor de werking van behandelingen of onderzoeken gebaseerd op de uitslag van het pijnprotocol.

De uitslag ontvangt u via uw klantenaccount. Wij uploaden het document (PDF) gekoppeld aan het paard, welke u kunt terugvinden bij het betreffende paard bij 'Mijn Paarden'. Klik op 'Bekijken' en scroll naar beneden naar het kopje Documenten, daar is de PDF te downloaden. Wanneer wij het document geüpload hebben, ontvangt u een automatisch e-mailbericht.