E-Book PPID ja of nee? Heeft mijn paard de ziekte van Cushing?
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

E-Book PPID ja of nee? Heeft mijn paard de ziekte van Cushing?

€ 16,47

€ 16,47 Exclusief belasting

U dient ingelogd te zijn om dit product te kunnen bestellen.

Nog geen account? Maak uw account hier aan

E-book PPID: ja of nee? Heeft mijn paard de ziekte van Cushing? Versie 2!

Na aankoop heb je 5 dagen om deze te downloaden.
Let op, je kunt hem maar twee keer downloaden, dus sla het e-book meteen goed op!

Dit e-book is ontstaan uit de vragen die wij tegenkwamen in ons werk. We hopen er een heleboel voor je te kunnen beantwoorden. Zowel de bekende informatie uit de literatuur als ervaringen, overdenkingen, dingen om rekening mee te houden en vooral alle opties die er te vinden zijn, hebben we geprobeerd te bundelen. Wat is het, hoe ontstaat het, wat komt er allemaal bij kijken? Wat moet je weten als je paard PPID heeft? Zou je het kunnen voorkomen? Dit e-book is voor iedereen die meer wil weten, tot in de details!

Inhoud: hoe ontstaat PPID of Cushing, wat voor rol spelen cortisol en insuline in het lichaam, waardoor wordt een paard met PPID hoefbevangen, wat voor testen zijn er beschikbaar, wat betekent de ACTH waarde, kan stress hier ook effect op hebben, wat hebben PPID en de ziekte van Parkinson met elkaar gemeen, hoe werkt pergolide, moet ik mijn PPID paard met Prascend behandelen, zijn er alternatieven, hoe moet ik mijn paard met PPID voeren en hoe pak ik het aan als hij of zij bevangen is, te dik is of juist te dun?

Vanaf april 2022 staat de tweede versie van het E-book online, nog uitgebreider dan daarvoor! Je vindt nu ook een stukje over de schildklier, osteopathie, meer informatie over het gebruik van kruiden en een praktische checklist. Ook zijn er samenvattingen toegevoegd met de belangrijke punten zodat je niet alle 'droge' wetenschappelijke stof hoeft te lezen om toch de belangrijke informatie mee te krijgen!

Voor dit boek zijn bijna 150 referenties gebruikt en alle huidige beschikbare kennis en onderzoeken zijn erin meegenomen. Het is niet zomaar een e-book maar een compleet naslagwerk over PPID, van alle kanten bekeken. Het boek is 101 pagina's lang en interessant voor eigenaren met paarden met PPID, maar ook voor paarden professionals die PPID kunnen tegenkomen in hun werk. Het is zo veel mogelijk wetenschappelijk onderlegd, maar we hebben ook ons best gedaan om ervaring en opgedane kennis erin op te nemen, om een zo compleet mogelijk beeld te geven.

Scroll naar beneden voor de Woordenlijst met uitleg over de meest voorkomende woorden en afkortingen in het E-Book. Deze is voor iedereen gratis te downloaden.

Mocht je het E-book om onbekende redenen niet via de mail ontvangen, dan vind je de download onder "Bestellingen" in je account. Je klikt dan de bestelgeschiedenis aan en daarna op details aan het einde van de bestellingsregel. In deze bestelling onder de kop "Product" klik je op de naam E-book PPID ja of nee? en zal je de download krijgen. Lukt dit niet op je telefoon, pak er dan even een laptop of PC bij.