Drachtige en zogende merrie kruidenmix plus
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Drachtige en zogende merrie kruidenmix plus

€ 36,24

€ 36,24 Exclusief belasting

U dient ingelogd te zijn om dit product te kunnen bestellen.

Nog geen account? Maak uw account hier aan

Individueel gemeten kruidenmix voor dagelijkse ondersteuning van jouw drachtige of zogende paard of pony voor een periode van ongeveer 5 weken. De plus staat voor speciale aandacht en in een later stadium voor een standaard voermeting.

Deze kruidenmix heeft wel 12 opties om goed in beeld te krijgen hoe ver de dracht is en welke behoeften daarbij horen en zijn daarom onderverdeeld in 3 perioden en 4 verschillende grote van mixen van 300 tot 750 gram voor 5 weken.

Periode 1: Van 1 tot 8 maanden meten we naast de kruiden, vitaminen en mineralen met extra aandacht de speciale behoefte van de drachtige merrie. Bij de eerste kruidenmix krijg je een voermeting cadeau, zoals bij al onze kruidenmixen. Dit zien we ook als een nulmeting. 

Periode 2: Van 8 tot 11 a 12 maanden nemen we standaard ook de voeding en extra supplementen in onze metingen mee. Zo krijgt de merrie altijd genoeg voedingsstoffen en werkzame stoffen binnen voor de optimale ontwikkeling van het veulen, de bevalling en het op gang komen van de melkproductie.

Periode 3: De merrie heeft het zogende veulen aan de voet en moet alles in de voeding krijgen om te herstellen van de bevalling en het veulen goed te kunnen voeden. Dit betekent nog steeds bij elke kruidenmix een voermeting. Wanneer beide van periode 1 tot 3 goed gevoed worden, is de kans op een gezond veulen met een goede darmfunctie en darmflora heel groot. Je ziet dat deze veulens zich snel ontwikkelen, sterk zijn en minder snel last hebben van een verstoorde spijsvertering.

Niet alle kruiden mogen worden ingezet bij drachtige en zogende merries, deze kruiden worden dan ook vermeden. Er wordt nauwkeurig in de gaten gehouden welke kruiden juist wel of niet bijdragen aan de zwangerschap, laatste ontwikkelingen van het veulen, bevalling en de melkproductie. 

Kies voor 1 van de 12 opties die bij jouw pony of paard het beste past qua periode, schofthoogte en/of gewicht.

De kruiden worden na het bestellen en afrekenen van de kruidenmix op basis van de opgegeven informatie individueel op jouw pony of paard gemeten en samengesteld, wat het bij elke bestelling opnieuw een uniek product maakt. Naast het ruwvoer wordt de kruidenmix gegeven als aanvulling op het dagelijkse (kracht)voer. 

Mocht het veulen uiteindelijk zelf kruiden gaan eten (bij de moeder) en je wilt blijven ondersteunen, kun je daarvoor de basis kruidenmix kiezen voor een kleine pony of veulen tot 1m of 200kg of de mix voor een pony  of 1-2 jarige van 1 tot 1.46m of tot 400kg in onze webshop.