KPU Reliefmix
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

KPU Reliefmix

€ 41,28

€ 41,28 Exclusief belasting

U dient ingelogd te zijn om dit product te kunnen bestellen.

Nog geen account? Maak uw account hier aan

Individueel gemeten kruidenmix voor speciale ondersteuning voor de stofwisseling, darmen en lever van jouw paard of pony voor een periode van ongeveer 5 weken

Kies voor de optie die jouw pony of paard het beste past qua schofthoogte én gewicht.

De KPU Reliefmix wordt samengesteld uit kruiden ondersteunend voor de darmen en lever. Deze kruiden worden individueel op het paard gemeten, wat het een uniek product maakt. Deze mix bestaat uit alleen pure kruiden, zonder toegevoegde vitaminen of mineralen. Bij KPU is er vaak toevoeging van extra losse vitaminen en mineralen in het dieet nodig, deze worden meegenomen in de meting en zo nodig geadviseerd en dienen vervolgens nog zelf aangeschaft te worden. De eerste meting wordt bij de KPU Reliefmix ook standaard de voeding gecontroleerd, verder adviseren we om elke 3e mix (dus elke 10 weken) een voermeting erbij te bestellen, omdat voeding erg belangrijk is bij KPU!

De KPU Reliefmix is opgesteld om naast de reguliere basis kruidenmix gegeven te worden, maar kan ook los gegeven worden. Bij het geven van twee verschillende mixen naast elkaar is de ondersteuning breder. Na het bestellen van de KPU Reliefmix worden op basis van de opgegeven informatie van het paard de kruiden gemeten en wordt daarmee een mix samengesteld. 

De KPU Reliefmix wordt geleverd in een mix van gesneden kruiden of in poedervorm of een combinatie van beide. In poedervorm leveren we het in een handige bewaaremmer, met een doseerschepje. Dit is omdat het in een zak niet te mengen valt en er eerder vocht bij kan komen dan in een afgesloten emmer. Als het alleen gesneden kruiden betreft dan leveren we het in een zak. Het volume van een kruidenmix, ook in poedervorm, kan wel eens wisselen, we raden dus aan om bij elke nieuwe mix opnieuw te wegen en bijvoorbeeld op het schepje te markeren hoe veel gram dat is. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een weeglepel gebruiken. Omdat wij natuurlijke producten gebruiken zonder antiklontermiddel is het mogelijk dat er klontjes in de mix zitten. Wij proberen hier zo goed mogelijk op te letten, maar mocht je toch wat klontjes aantreffen kan je deze stuk maken met een vork. 

Wij raden aan om minstens driemaal een periode van 5 weken kruiden te voeren bij vermoeden op KPU, omdat het een proces betreft wat tijd kost. Bij twijfel kun je bij ons een adviesgesprek aanvragen of voor het KPU kruidenmix pakket kiezen voor een complete begeleiding.

Let op: in een aantal van de kruiden die in deze mix gaan zitten stoffen die aangemerkt worden als doping. Gebruik je de mix als ondersteuning en wil je binnenkort op wedstrijd, geef dat dan duidelijk aan bij de bestelling.