Pijnmeting volgens het pijnprotocol XL versie
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Pijnmeting volgens het pijnprotocol XL versie

€ 39,26

€ 39,26 Exclusief belasting

U dient ingelogd te zijn om dit product te kunnen bestellen.

Nog geen account? Maak uw account hier aan

Een meting van het paard of het pijn heeft in het lichaam en waar volgens het pijnprotocol

Het pijnprotocol is een vragenlijst waarbij de gehele anatomie van het paard in een gestructureerde volgorde wordt gemeten op pijn.

De vragen die wij beantwoorden zijn:

  • Waar heeft het paard pijn? (hoofd, benen, rug, wervels, botten, gewrichten, spieren, pezen)

  • In welke mate heeft het paard pijn? (acuut, chronisch, pijnscheuten)

  • Waar komt de pijn vandaan? (zadel, training, trauma)

  • Is het te verhelpen en hoe? (behandeling, training)

  • Heeft het paard ziekten of afwijkingen? (EORTH, kissing spines, artrose)

De uitslag van de meting volgens het pijnprotocol is een indicatie of leidraad van wat er mogelijk mis is in het lichaam van het paard of pony. De XL versie betreft een uitgebreider protocol waar we meer in detail gaan van de anatomie en organen. Daardoor hopen we nog specifieker antwoord te kunnen geven op waar er gezocht moet worden of welke behandeling het beste zou kunnen helpen. Het XL protocol is voor casussen waarbij het basisprotocol niet toereikend blijkt, bij langdurige klachten of vage kreupelheden of als er al veel onderzoek gedaan is.

Bij deze meting mogen er ook 3-5 extra vragen worden gesteld, dit kan voor de meting als je al met bepaalde vragen zit, maar mag ook achteraf als er nog verduidelijking nodig is, hiervoor doen we dan nog een extra korte meting. Schrijf je vragen in het tekst vlak bij de bestelling of stuur deze na ontvangst van de uitslag naar ons via de mail of app. Wij hebben voor de meting geen foto nodig.

Het pijnprotocol is ontwikkeld door HorseComplete en opgesteld met behulp van osteopaten, fysiotherapeuten en dierenartsen. Het paard wordt gemeten op afstand met een Biotensor aan de hand van de opgegeven gegevens. Het pijnprotocol is geen diagnostisch middel, maar een indicatie en wij zijn niet verantwoordelijk voor de manier waarop er na ons advies gebruik gemaakt wordt van deze informatie. Bij ernstige problemen met het paard verwijzen wij u door naar een therapeut of dierenarts die het paard in levende lijve kan bekijken. Tevens kunnen we niet verantwoordelijk gesteld worden voor de werking van behandelingen of onderzoeken gebaseerd op de uitslag van het pijnprotocol.

De uitslag ontvangt u via uw klantenaccount. Wij uploaden het document (PDF) gekoppeld aan het paard, welke u kunt terugvinden bij het betreffende paard bij 'Mijn Paarden'. Klik op 'Bekijken' en scroll naar beneden naar het kopje Documenten, daar is de PDF te downloaden. Wanneer wij het document geüpload hebben, ontvangt u een automatisch e-mailbericht.